ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναγκαία η διαμόρφωση μια πανεθνικής γραμμής, Ελλάδας και Κύπρου, για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο

ΝΑΠΛ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 02.04.,2018

Αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΕΔΕΚ με επικεφαλής την Αναπλ. Πρόεδρο, Μ. Βασιλειάδου, δέχθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση ηγέρθησαν διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν τα δύο κόμματα και κυρίως η αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ τονίστηκε η ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος να προχωρήσουν στη διαμόρφωση μιας κοινής πανεθνικής πολιτικής όπου με συντονισμένες και κλιμακούμενες ενέργειες να προχωρήσουν στην  περαιτέρω αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου των δύο χωρών σε τρία επίπεδα:

  • Σε πολιτικό επίπεδο με κοινές δράσεις τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση,
  • Σε ενεργειακό επίπεδο με την συνέχιση των ενεργειακών προγραμμάτων και υλοποίηση των τριμερών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με χώρες της περιοχής και το τρίτο,
  • Σε στρατιωτικό επίπεδο, με την επανεργοποίηση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού χώρου και την αυξημένη, αριθμητικά και οπλικά, στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 2 Απριλίου 2018

You may also like