ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα πολιτικά ολισθήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχουν τελειωμό

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Τα πολιτικά ολισθήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχουν τελειωμό. Στην μακρά αλυσίδα προστίθεται και το γεγονός ότι αποσιώπησε και απέκρυψε από το Εθνικό Συμβούλιο, την πολιτική ηγεσία και το λαό το έγγραφο το οποίο κατατέθηκε στο τελευταίο δείπνο στο Κραν Μοντανά από τον Γενικό Γραμματέα, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ αφορά την μηχανισμό εφαρμογής της κατάργησης της Συνθήκης Εγγύησης αλλά και της απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων.

Σημειώνουμε πως κατά τις συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόταν σε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα, εννοούσε ένα έγγραφο, αυτό των ερωτημάτων του Γενικού Γραμματέα (γνωστό ως πλαίσιο Γκουτέρες), και δεν αναφερόταν σε δεύτερο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα (στο οποίο αναφέρθηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ). Εξάλλου, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώριζε την ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου, στις δημόσιες τοποθετήσεις του αναφερόταν μόνο στο πλαίσιο ερωτημάτων του Γενικού Γραμματέα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει και επιμένει στο πλαίσιο που κατέθεσε με τη μορφή των ερωτημάτων ο Γενικός Γραμματέας στο οποίο, τοποθετούμενος, δυστυχώς, γραπτώς έχει προβεί σε πρόσθετες επικίνδυνες υποχωρήσεις όσον αφορά την εσωτερική πτυχή του κυπριακού και κυρίως την εκ περιτροπής προεδρία, την αριθμητική εξίσωση σε πλείστα θεσμικά όργανα του κράτους, το βέτο των Τουρκοκυπρίων και την παραχώρηση του πρώτου λόγου νομιμοποίησης της ιδιοκτησίας στους έποικους σφετεριστές των ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Είναι προφανές ότι η αποδοχή μιας τέτοιας μορφής λύσης δεν θα είναι λειτουργική και βιώσιμη διότι οδηγεί είτε την απόσχιση και τη δημιουργία δύο κρατών είτε στη δημιουργία της διχοτόμησης.

Λευκωσία, 19 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like