ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠτΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να αποσείσει τις ευθύνες του για την καταβαράθρωση του Κυπριακού

Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπαθεί απεγνωσμένα να αποσείσει τις ευθύνες που έχει για την καταβαράθρωση του Κυπριακού, την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, εντός και εκτός ΕΕ, καθώς και την παραχώρηση στην Τουρκία πρόσθετου πολιτικού κεκτημένου και παράγωγου δίκαιου με τις προτάσεις που είτε είχε αποδεχθεί είτε εισηγηθεί.

Ειδικότερα:

1. Παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση σε χρόνο και σε αριθμό που δεν έχει προσδιοριστεί
2. Εκ περιτροπής προεδρία
3. Νομιμοποίηση αριθμού εποίκων μεγαλύτερου από τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων
4. Αριθμητική εξίσωση σε πλείστα θεσμικά όργανα του κράτους
5. Θετική ψήφος των Τουρκοκυπρίων σε θεσμικά όργανα του κράτους εκεί και όπου δεν υπάρχει αριθμητική εξίσωση
6. Πιθανή μετατροπή των Ελληνοκυπρίων σε μειοψηφία στους μηχανισμούς επίλυσης αδιεξόδων
7. Νομιμοποίηση του πρώτου λόγου των παράνομων εποίκων σφετεριστών των ελληνοκυπριακών περιουσιών στις περιοχές που θα παραμείνουν υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση αλλά και η αναγνώριση ότι αυτό θα ισχύσει σε κάποιο ποσοστό και επί περιουσιών που θα βρίσκονται στις υπό επιστροφή περιοχές.
8. Παραχώρηση των 4 βασικών ελευθεριών σε Τούρκους υπηκόους και η εξίσωσή τους με τους Έλληνες υπηκόους, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
9. Παρουσία Τούρκων αστυνομικών στην πολυεθνική δύναμη.

Όσο και αν προσπαθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που στήριξαν αυτή την πολιτική επιλογή, να αποσείσουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, δεν μπορούν να το κατορθώσουν διότι αυτές είναι τεράστιες.

Τα όσα έχει αποδεχθεί αλλά και εισηγηθεί ο Νίκος Αναστασιάδης δεν οδηγούν σε ένα «ομαλό κράτος» όπως ο ίδιος είπε, αλλά σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο.

Είναι πλέον αυταπόδεικτο πως χρειάζεται μια νέα τακτική.

Λευκωσία, 22 Αυγούστου 2017

You may also like