ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠτΔ δεν ξεχωρίζει τι είναι «απόρρητο» και τι «για ιδία χρήση»

Ο ΠτΔ προεδρεύει του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις χθεσινές του δηλώσεις επιβεβαιώνει ότι:

  1. Ο ίδιος δεν κατανόησε ορθώς τους όρους «απόρρητο» και «για ιδίαν χρήση» γεγονός απαράδεκτο για πολιτικό πρόσωπο, μακράς πολιτικής και εμπειρίας και μάλιστα νομικό που κατέχει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  2. Με το χαρακτηρισμό των εγγράφων ως «απόρρητο» δίνει δικαιολογίες στην τουρκική διπλωματία για να κατηγορηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
  3. Με την δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ουσία παραδέχεται ότι μερίδα δημοσιογράφων και ΜΜΕ, που μέχρι σήμερα πρόσκειντο φιλικά προς την πολιτική του, η σημερινή κριτική που του ασκούν «ενδεχομένως να [τύχει] αξιοποίησης από τουρκικής πλευράς» για επίρριψη ευθυνών στην πλευρά μας.
  4. Τα έγγραφα που κατ’ επανάληψη του ζητήθηκαν για να καταθέσει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και να δοθούν στην πολιτική ηγεσία και αρνήθηκε να τα δώσει, τα απέστειλε σε «ημετέρους» για να τους «διαφωτίσει» και για να αποφύγει την κριτική τους.
  5. Στις 11 Αυγούστου οι «εκλεκτοί παραλήπτες» παρέλαβαν τα έγγραφα που στις 26 Ιουλίου ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην δημοσιοποιήσει επειδή ακριβώς ήταν απόρρητα.
  6. Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκόπιμα αγνοεί ποιοι ευθύνονται για την δημιουργία του Κυπριακού προβλήματος, επιχειρεί για ακόμα μια φορά να χαρακτηρίσει κάποιους που διαφωνούν μαζί του ότι τάχα δεν ενδιαφέρονται για γνήσια λύση του κυπριακού.
  7. Αφού κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σύνολο των εγγράφων που τους έστειλε έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας, γιατί μπήκε στον κόπο να τους τα στείλει;

Με αυτή την ευκαιρία ζητάμε για ακόμα μια φορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

1. Να αποστείλει και σε εμάς τα έγγραφα που απέστειλε στις 11/8/2017 σε ομάδα πολιτών.
2. Το έγγραφο των συγκλίσεων.
3. Την τελευταία επιστολή που του απέστειλε ο Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνγκερ, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν) απευθύνεται στον κ. Αναστασιάδη όχι ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ως εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητα;
Σημειώνουμε για πολλοστή φορά πως τα πιο πάνω αποδεικνύουν την επιπολαιότητα με την οποία ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του αντιμετώπισαν τη διαδικασία των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά:

  1. Ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του δεν φρόντισαν να τηρηθούν επίσημα πρακτικά με αποτέλεσμα η κάθε πλευρά να παρουσιάζει τα γεγονότα όπως θέλει δικαιολογώντας τη δική της θέση.
  2. Μας έμεινε η Πενταμερής.
  3. Η τουρκική πλευρά δεν εκτέθηκε για την αδιαλλαξία της.

Λευκωσία, 1 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like

CYPRUS

ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ

κασουλιδης γιαννακης

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Πρόεδρος Διάγγελμα Αναστασιάδης Κρανς Μοντάνα