ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προτάσεις ΕΔΕΚ για αξιοποίηση του ρωσικού παράγοντα

Χαιρετίζουμε για ακόμη μια φορά τις επίσημες και ξεκάθαρες θέσεις Ρώσων αξιωματούχων υπερ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στα θέματα που αφορούν το Κυπριακό είναι ενισχυτικός παράγοντας για μια δίκαιη, βιώσιμη και δημοκρατική λύση και εξισορροπεί την αρνητική στάση των Νατοϊκών κύκλων και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να αγνοεί τη θετική στάση της Ρωσίας και να μην επιδιώκει την πιο ενεργή εμπλοκή της στις προσπάθειες λύσης του κυπριακού.

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:

-Στην κατάθεση αιτήματος για διεθνή διάσκεψη με τη σωστή σύνθεση για το κυπριακό η οποία θα δώσει την ευκαιρία να εμπλακούν πιο ενεργά η φίλη και σύμμαχος Ρωσία αλλά και η Κίνα και η Γαλλία στις προσπάθειες για λύση του κυπριακού.

-Στην άμεση και χωρίς άλλη καθυστέρηση παραχώρηση στρατιωτικών διευκολύνσεων στη Ρωσία στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας.

-Στην παραχώρηση οικοπέδων αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου σε ρωσικές εταιρείες.

Είναι ακατανόητο κάποιοι εδώ στην Κύπρο την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε ενέργειες που δημιουργούν πρόσθετα τετελεσμένα (π.χ. αγωγός νερού, πιέσεις για παραχώρηση «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους σε εποίκους, αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα») να εκφράζουν την άποψη ότι επιδεικνύει «καλή θέληση» για λύση του κυπριακού!