ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ: Η ίδρυση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ χαιρετίζει την απόφαση για την ίδρυση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών. Η συμβολή της γνώσης και των εμπειριών των παγκοσμίου εμβέλειας Κύπριων επιστημόνων και η παροχή επιστημονικά έγκυρης άποψης και συμβουλών προς την Πολιτεία, θα αναβαθμίσει καθοριστικά τα όσα τεκταίνονται στα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου και θα ανοίξει νέο παράθυρο στη καινοτομία και στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλεται.

Η προώθηση της αριστείας, σε συνδυασμό με την παροχή ευκαιριών για επίτευξη της απόδοσης της μέγιστης δυνατότητας για όλα τα παιδιά και όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως και η πνευματική πρόοδος και η ανάδειξη των επιτευγμάτων του λαού της Κύπρου διεθνώς η δημιουργία δεδομένων για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας, είναι μόνο μερικοί από τους τομείς στους οποίους μπορεί να συμβάλει καθοριστικά η Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Θεματική Παιδείας του ΚΣ ΕΔΕΚ θα βρίσκεται κοντά και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται από την πολιτεία για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής πορείας του τόπου.

You may also like