ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποψήφιοι Βουλευτές ΕΔΕΚ Επαρχίας ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Βιογραφικά)

1. ΑΓΑΠΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ1. ΑΓΑΠΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Γιώργος Αγαπίου γεννήθηκε το 1974 στη Λεμεσό και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Σπούδασε Δημοσιογραφία και εργάστηκε ως Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Ύλης και Βοηθός Αρχισυντάκτη στον “Φιλελεύθερο”, “Σημερινή”, “Πολίτη” και στην Stock Watch.

Τα τελευταία δυο χρόνια είναι ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΕΔΕΚ.


Στέφανη2. ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΕΦΑΝΗ

Η Στέφανη Ανδρέου γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1989 και μεγάλωσε στην Πάφο. 

Κατάγεται από τον Λουτρό της Επαρχίας Λευκωσίας και την Λάπηθο της Επαρχίας Κερύνειας. Γονείς της ο Χρίστος Ησαΐα και η Ανδρούλλα Σιακαλλή, οι οποίοι κατάγονται από τον Λουτρό και την Λάπηθο αντίστοιχα. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής της στο Λύκειο Κύκκου Πάφου το 2006, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και απέκτησε πτυχίο Νομικής.

Από το 2011 εργάζεται ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Ξένιος Λ. Ξενόπουλος Δ.Ε.Π.Ε.

 Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Αγώνα Θεσσαλονίκης.

Το 2012 εξελέγη στη Κεντρική Επιτροπή του Κ.Σ ΕΔΕΚ. Από το 2012 υπήρξε μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας ΕΔΕΚ από τη θέση του Γραμματέα Φοιτητών. 
Από το 2014 εξελέγη Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.


Βασιλειάδου3. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Η Μαρία Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1959 στην Λευκωσία. Είναι Ά Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και Γραμματέας Παιδείας του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ακροπόλεως και στη συνέχεια από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με άριστα. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα, M.A. in Mass Communications του Leicester University και είναι υποψήφια διδακτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από το 1981 μέχρι σήμερα διευθύνει τη δική της επιχείρηση στον χώρο της εκπαίδευσης. Συνέγραψε το 1984 το βιβλίο με θέμα «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας για τα Κυπριόπουλα της Διασποράς» και το 2015 μαζί με τον θείο της, Νικία Λειβαδά, συνέγραψε το μυθιστόρημα”Ζωή χωρίς τελείες” Από το 1986 μέχρι το 2001 υπήρξε τακτικός συνεργάτης του Ρ.Ι.Κ., παρουσιάζοντας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο εκπομπές για παιδιά και νέους, ντοκιμαντέρ κ.α. όπως «Ορίζοντες», Σταυρόλεξο», Αφετηρίες», « Fun Club για τους νέους».

Συνεργάστηκε με την Lumiere T.V. σκηνοθετώντας την παιδική εκπομπή «Αλαλούμ» και μουσικά video clips και με τον τηλεοπτικό Σταθμό «NEW EXTRA TV» ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εγκαθίδρυσης του σταθμού και με το Ράδιο Πάφος. Διετέλεσε Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης και μέλος της Επιτροπής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού «Ενάντια στα Ναρκωτικά».

Είναι Πρόεδρος και ιδρυτής του N.G.O. «Παρατηρητήριο για τα παιδιά». και μέλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου Κύπρου. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κατά την περίοδο 2006-9 και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ από 2009-2013. Διετέλεσε μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου Παιδείας.

Από το 1982 μέχρι σήμερα δημοσιεύει άρθρα, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ σε διάφορα έντυπα και ημερήσιες εφημερίδες. Έχει μια έγγαμη κόρη, τη Λουτσιάνα, εκπαιδευτικό ψυχολόγο και δυο εγγονές. Είναι παντρεμένη με τον Τάκη Χριστοδούλου. Μιλά δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.


Χωρίς τίτλο4. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΑΘΩΣ
Ο Άθως Ερωτοκρίτου γεννήθηκε στη Λεμεσό και έχει μια κόρη τη Δανάη. Είναι Εγγεγραμμένος Κλινικός Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής.
Τακτικός Διδάσκαλος ψυχοθεραπείας στο Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επόπτης Ειδικευόμενων Ψυχολόγων- Ψυχοθεραπευτών, στην Κυπριακή Εταιρεία Συνθετικής ψυχοθεραπείας.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε Πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου. Είναι τακτικό μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Ψυχολόγων και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Τακτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας.

Στην Κύπρο, είναι επαγγελματικά δραστηριοποιημένος στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζοντας την κλινική του εργασία και συγχρόνως το ερευνητικό, συγγραφικό και αρθρογραφικό του έργο, που επιτελούσε ως επαγγελματίας εργαζόμενος στο εξωτερικό. Είναι λέκτορας στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

Πρώην διευθυντής και ιδρυτής του τμήματος Ψυχολογικής Υποστήριξης και Προγράμματων Ψυχοθεραπείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Καρκινοπαθών στο Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών. Υπήρξε μέλος της ομάδας εκπαιδευτών ειδικών που ασχολούνται με ογκολογικούς ασθενείς της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας.

Πρώην Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής καθώς και της Γνωμοδοτικής Επίτροπης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Είναι στην ειδική λίστα ερευνητών της UNICEF. Είναι επίσης συγγραφέας 30 βιβλίων επιστημονικού ψυχολογικού- ψυχοθεραπευτικού, ψυχοκοινωνικού και ψυχοπολιτικού περιεχομένου. Για την προσφορά του στον επιστημονικό και κοινωνικό χώρο, δέχτηκε αριθμό τιμητικών διακρίσεων.


Κωστής5. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΣΤΗΣ
Ο Κωστής Ευσταθίου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1961. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1979.

Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια στα Πανεπιστήμια του Μπρίστολ και Βρυξελλών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Από το 1990 ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Οργανώθηκε στο Σοσιαλιστικό Κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε Μέλος της Νεολαίας Δώρου Λοΐζου και της Σοσιαλιστικής Νεολαίας ΕΔΕΝ.

Σαν φοιτητής οργανώθηκε στον Αγώνα Αθήνας και για σειρά ετών υπήρξε μέλος του Δ.Σ.ΕΦΕΚ Αθηνών. Εξελέγη Δήμαρχος Λατσιών το 2001.

Το 2012 εξελέγη Β΄ Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ. Από το 2015 είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.


6. ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ6. ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΗΣ (ΑΚΗΣ)
Ο Σωφρόνιος (Άκης) Ηροδότου γεννήθηκε στις 07/07/1960 στη Λευκωσία και κατάγεται από το χωριό Τεμπριά της περιοχής Σολέας. Είναι νυμφευμένος από το 1989 με την Μαργαρίτα Μιχαήλ, πρόσφυγα από το χωριό Λάρνακας της Λαπήθου.

Έχουν τρία παιδιά. Από το 1972 μέχρι το 1978 φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Σολέας στην Ευρύχου, στον Οικονομικό Κλάδο.

Ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, ως τεχνίτης τηλεπικοινωνιών στις διαβιβάσεις πυροβολικού, απ’ όπου απολύθηκε τον Σεπτέμβρη του 1980.

Στη συνέχεια φοίτησε για δύο χρόνια στο “Higher College of Technology”, το σημερινό “Frederick University”, αποφοιτώντας από τον κλάδο “Business Studies” τον Ιούνη του 1982. Με την αποπεράτωση των σπουδών του, εργοδοτήθηκε σε μια ασφαλιστική εταιρεία για ένα χρόνο και στη συνέχεια προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου, όπου υπηρέτησε για τριάντα περίπου χρόνια.

Μετά το τέλος της εφεδρείας του στην Εθνική Φρουρά, παρέμεινε εθελοντικά στην εθνοφυλακή για ακόμη τρία χρόνια.


Μαρίνος7. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Μαρίνος Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λευκωσία τον Οκτώβρη του 1972 με καταγωγή από τη Μόρφου. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Β’ στη Λεμεσό (1990) και υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά ως ανθυπολοχαγός.

Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης από όπου αποφοίτησε το 1998. Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Λευκωσία.

Είναι μέλος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ από το 1990. Εκλέγηκε μέλος της Κ.Ε. της ΕΔΕΚ το 2004 και μέλος του Πολιτικού Γραφείου από το 2012. Από το 2001 μέχρι και το 2011 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Μόρφου και πρόεδρος της επιτροπής Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μόρφου.

Υπήρξε επικεφαλής της Θεματικής Υγείας της ΕΔΕΚ. Τον Μάρτιο του 2015 εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ , θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Είναι παντρεμένος με την Χριστιάνα Πηλαβά και έχει δύο παιδιά, την Νίκη και τον Θεόδωρο.


Nefi8. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΝΕΦΗ
H Nέφη Ιωαννίδου κατάγεται από τη Λεμύθου Μαραθάσας και γεννήθηκε στο Κτήμα της Πάφου, το 1957. Την είσοδό της στο Παρθεναγωγείο Κτήματος και την αποφοίτησή της από το Β΄ Γυμνάσιο Πάφου, σημαδεύουν τα δυο πλήγματα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας: Οι διακοινοτικές ταραχές -Μάχες του Κτήματος (1963-64), το πραξικόπημα και η εισβολή (1974).

Οι πνευματικές αναζητήσεις της, καθώς και η δράση της, σφραγίζονται από τα τραγικά αυτά βιώματα.

Σπουδάζει στη Φιλοσοφική του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (1975-1979). Ιδρύει το νηπιαγωγείο Σιντερέλα Πάφου (1984). Υπηρετεί στα λύκεια Μέσης Εκπαίδευσης (1988-2012) και με απόσπαση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ΥΠΠ (1995-96).

Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεότερη Ιστορία ( Π/μιο Κύπρου, 2005-06) και Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας (Π/μιο Λευκωσίας, 2013-14).

Μετά την πρόωρη αφυπηρέτηση της – ως «Τροϊκανόπληκτος» – ασχολείται με την αρθρογραφία, την έρευνα και τη συγγραφή. Οι θεματικές των ερευνητικών της ενδιαφερόντων εστιάζονται στη λογοτεχνία και τη νεότερη ιστορία.


Χωρίς τίτλο9. ΚΑΣΙΝΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
Ο Ντίνος Κασινίδης γεννήθηκε στον Πεδουλά το 1958 και κατοικεί στη Λευκωσία. Έχει δυο παιδιά, την Ερατώ και τον Ανδρέα.

Τα τελευταία 38 χρόνια ασχολείται με την οικοδομική βιομηχανία.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ Περιφέρειας Μαραθάσσας. Υπήρξε επίσης για 23 χρόνια Περιφερειακός Γραμματέας της ΕΔΕΚ στην περιοχή Μαραθάσσας.

Είναι μέλος της Ε.Ε ΕΔΕΚ Λ/σιας και Πρόεδρος της Τοπικής ΄Εγκωμης.


10. ΕΛΕΝΑ ΚΟΖΑΚΟΥ- ΛΥΜΠΟΥΡΗ10. ΚΟΖΑΚΟΥ – ΛΥΜΠΟΥΡΗ ΕΛΕΝΑ
Η Δρ. Έλενα Λυμπουρή-Κοζάκου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1977 με καταγωγή από τη Μόρφου. Γονείς της ο Χαρίλαος Λυμπουρής από τη Μόρφου και η Αθηνούλα Λοϊζου, αδελφή του ήρωα της Αντίστασης Δώρου Λοϊζου.

Είναι κάτοχος ΒΑ(Hons) στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth (UK), δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ και τίτλου διδακτορα από το ίδιο τμήμα.

Η διδακτορική της διατριβή με θέμα τις αποκαταστάσεις των αρχαίων μνημείων της Κύπρου είναι στο στάδιο έκδοσης της από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Από το 2011 διδάσκει το μάθημα της προστασίας και αποκατάστασης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενώ υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ως έφηβη συμμετείχε ενεργά στις πορείες των γυναικών, στις διαδηλώσεις των μαθητών, στις πορείες των μοτοσυκλετιστών, στην εκστρατεία διαφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Διετέλεσε οργανωτικός γραμματέας της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών.

Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Κοζάκο, πρόσφυγα από τον Καραβά και έχουν δυο κόρες. Σήμερα εργάζεται ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης της ΕΔΕΚ.


Χωρίς τίτλο11. ΚΟΝΤΑΚΚΗΣ ΞΕΝΗΣ
Ο Ξενής Κοντάκκης γεννήθηκε στον Πύργο Τηλλυρίας το 1954. Μετά το τέλος των γυμνασιακών του σπουδών υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά στα τεθωρακισμένα.

Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, αν και στρατιώτης εθελοντής κατατάγηκε στις τάξεις του Εφεδρικού και συνελήφθηκε από τους πραξικοπηματίες.

Στην εισβολή έλαβε μέρος στις μάχες Κερύνειας – Κοντεμένου- Αγ.Βασιλείου με το 286 ΜΤΠ. Το 1979 εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας όπου και αφυπηρέτησε το 2010 με το βαθμό του Λοχία.

Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Αβραάμ και έχει τρια παιδιά.


12. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΘΡΕΩΤΗΣ12. ΚΥΘΡΕΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Ο Χριστόδουλος Κυθρεώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978 και κατάγεται από τη Λακατάμια. Η μητέρα του είναι η Ελένη Κυθρεώτη από το γένος Χριστόδουλου Χατζηοδυσσέως και πατέρας του ο Ανδρέας Κυθρεώτης από το γένος Στελιου Κυθρεώτη, ιδρυτικό μέλος της ΕΔΕΚ και στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Λακατάμιας.

Είναι απόφοιτος το πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης όπου σπούδασε καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητες το ποδόσφαιρο και την αντισφαίριση.

Μετά τις σπουδές του εργάστηκε σε διάφορες θέσεις όπως υπεύθυνος σε μεγάλο κατάστημα ρούχων και σε διάφορα ινστιτούτα γυμναστικής.
Είναι σήμερα υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρεία εισαγωγής εκλεκτών κρασιών και ταυτόχρονα είναι εκπαιδευτής στα επιμορφωτικά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας.

Από μικρός ενδιαφερόταν για τα κοινά και συμμετείχε σε διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες του Ονήσιλου Λακατάμιας και στις πορείες διαμαρτυρίας του κόμματος κατα μήκος της γραμμής του αίσχους.

Είναι αρραβωνιασμένος με την Celine Jouanno η οποία κατάγεται από το Λοριάν στη Γαλλία.


Χωρίς τίτλο13. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΛΚΗΣ
O Άλκης Κυριάκου γεννήθηκε στα Νέα Δήμματα Πάφου το 1952. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχοούς και την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας και τοποθετήθηκε μέλος της Προεδρική Φρουράς του Εθνάρχη Μακαρίου.

Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος έλαβε μέρος στη μάχη της Λεμεσού και ακολούθως στην Πάφο. Συνελήφθηκε από τους πραξικοπιματίες και κρατήθηκε μέχρι την εισβολή. Μετά την επιστροφή του Αρχ. Μακαρίου επέστρεψε στην Αστυνομία όπου υπηρέτησε στην Προεδρική Φρουρά και στη συνέχεια σε διάφορα σημαντικά τμήματα της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και παρέμεινε μέχρι το 2013 αφυπηρετώντας με το βαθμό του Αστυνόμου Α.

Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά και 3 εγγόνια. Είναι Οργανωτικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας.


Μαρκίδης14. ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Γεννήθηκε στην Αναρίτα της Πάφου και κατοικά στην Λευκωσία τα τελευταία 40 χρόνια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Εμπορική (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών του Λονδίνου (ACCA) και της Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Εργάστηκε σε διεθνείς εταιρείες στην Αθήνα (ΕΣΣΟ ΠΑΠΠΑΣ) και την Κύπρο (EAGLE STAR INSURANCE).

Διατηρεί λογιστικό- ελεγκτικό γραφείο από το 1992 και έχει διδάξει λογιστική σε φροντιστήρια και σχολές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι μέλος ή φίλος διάφορων μη κερδοσκοπικών οργανισμών, στους οποίους παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, όποτε του ζητηθεί.

Συμμετέχει στα κοινά από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Μαργαρίτα Χατζηπάκκου και έχουν δυο παιδιά.


15.MΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΥΛΛΗΣ15. ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΥΛΛΗΣ
Ο Δρ. Κούλλης Μαυρονικόλας γεννήθηκε στην Πάφο το 1955 και αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Πάφου. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Οφθαλμιατρική, όπου έτυχε του διπλώματος F.R.C.S. (Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρούργων).

Εξασκεί το επάγγελμα του οφθαλμιάτρου στον ιδιωτικό τομέα στην Λευκωσία.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ. Την περίοδο 2003-2006, διετέλεσε Υπουργός Άμυνας.


xenios16. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΞΕΝΙΟΣ
Ο Ξένιος Ξενοφώντος γεννήθηκε στα Σπήλια τον Αύγουστο του 1964. Προέρχεται από οικογένεια ενεργά αναμεμειγμένη στην ίδρυση της ΕΔΕΚ.
Στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε Μέλος της Σ.Ν.ΕΔΕΝ.

Είναι Μέλος του κόμματος από το 1982. Διετέλεσε Γραμματέας του Συμβουλευτικού Σώματος του Επίτιμου Πρόεδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη.

Είναι παντρεμένος με την Έλενα Μιχάλη Κουρτέλλα από το Λευκόνοικο και έχουν δύο παιδιά, τον Αντρέα, 27 χρονών και την Μαρία, 23.

Επαγγελματικά διατηρεί τη δική του επιχείρηση.


Οικονομίδης17. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Είναι 26 χρονών και γεννήθηκε στη Κακοπετριά Σολέας.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πολιτικής Επιστήμης με κατεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής, από το οποίο και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ Πανεπιστημίου Κύπρου και Προεδρεύων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φοιτητικής Ένωσης Πανεπιστημίου Κύπρου. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση σε διάφορους τομείς κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2012 εξελέγη και συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ.

Από το 2014 είναι Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη στις Βρυξέλλες, όπου είναι και συντονιστής για τις εργασίες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.


Χωρίς τίτλο18. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο Ανδρέας (Άντρος) Παναγιώτου γεννήθηκε το 1969. Κατάγεται από την Κάτω Μονή, επαρχία Λευκωσίας μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Παναγιώτου και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Ασχολήθηκε µε τις πωλήσεις, εκδόσεις, μάρκετινγκ και Δημόσιες Σχέσεις. Διατέλεσε διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Κύπρο. Εργάστηκε παράλληλα και στο εξωτερικό σε μεγάλη εταιρεία κατασκευαστικών έργων.

Τώρα εργάζεται στον χώρο τής διαφήμισης και εκδόσεων, στη θέση του διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια οικονοµίας, πωλήσεων, μάρκετινγκ, δημοσίων σχέσεων, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ως αλτρουιστής είναι ενεργό µέλος της κοινωνίας. Υποστήριξε και συνέβαλε ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων στην ανέγερση Δημοσίου Νηπιαγωγείου στον Στρόβολο. Είναι ενεργό μέλος σε συνδέσμους μέχρι και σήμερα.


Χωρίς τίτλο19. ΣΑΒΒΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
Ο Χριστάκης (Τάκης) Σάββα κατάγεται από τον Οίκο Μαραθάσας. Είναι παντρεμένος με την Άννα και έχει ένα γιο τον Αλέξανδρο.

Ο Τάκης είναι συνδικαλιστής της ΝΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Διετέλεσε:
-Επαρχιακός Γραμματέας Αγροτικής Λευκωσίας
-Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΕΔΕΚ
-Γραμματέας Εκδηλώσεων Νεολαίας ΕΔΕΚ
-Πρώτος Πρόεδρος Νέων Αγροτών Κύπρου
-Μέλος Συνδικαλιστικής Επιτροπής Οργανισμού Νεολαίας
-Μέλος Δ.Σ Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης
-Μέλος Δ.Σ. Οργανισμού Γάλακτος
-Μέλος Δ.Σ Κοινωνικών Ασφαλίσεων
-Μουσικός Παραγωγός στο Ράδιο Αμμόχωστος


Νίκος Σολωμου20. ΣΟΛΩΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
Ο Νίκος Σολωμού αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο (1999 – 2002). Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην 55η Σμηναρχία Μάχης (2002 – 2004).

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (BSc, MSc) με εξειδίκευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με εξειδίκευση στην Βιολογική Επεξεργασία Υγρών και Στερεών Αποβλήτων.

Διετέλεσε:
-Μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Κ.Σ. ΕΔΕΚ Πάφου (2010 – 2012).
-Επαρχιακός Γραμματέας Νεολαίας ΕΔΕΚ Λευκωσίας (2012 – 2013).
-Γραμματέας Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ (2012 – 2013).
-Αναπληρωματικό Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Στροβόλου (2012 – 2013).
-Μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Κ.Σ. ΕΔΕΚ Δήμου Στροβόλου (2012 – 2014).
-Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Νεολαίας ΕΔΕΚ (2012 – 2014 και 2014 – σήμερα).
-Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Εκτελεστικής Γραμματείας Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (2013 – 2015).
-Μέλος Επαρχιακής Επιτροπής Κ.Σ. ΕΔΕΚ Πάφου (2015 – σήμερα).

Από το 2014 είναι Συνεργάτης του Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη στην Κύπρο.