ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η προγραμματισμένη παράσταση του Ελληνικού Εθνικού Θεάτρου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο να ακυρωθεί αμέσως

Η προγραμματισμένη παράσταση του Ελληνικού Εθνικού Θεάτρου (με τη συμμετοχή ηθοποιών του ΘΟΚ και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος) στις 28 Σεπτεμβρίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μόνο οργή και λύπη μπορεί να προκαλέσει.

Η εν λόγω ενέργεια στην ουσία αποτελεί έμμεση αναβάθμιση και αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Είναι απαράδεκτο το Εθνικό Θέατρο να δίνει παράσταση στα κατεχόμενα θέατρά μας υπό την εποπτεία του ψευδοκράτους κατόπιν πρόσκλησης που δέχθηκε από ιδιωτική εταιρεία αμφιβόλου προέλευσης.

Τόσο η εν λόγω παράσταση όσο και η περσινή θεατρική παράσταση του ΘΟΚ στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας αποδεικνύουν την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης διότι με τη συνεργασία, την απάθεια ή και με τη συμμετοχή της, παρατηρείται συστηματικά η υλοποίηση της διαδικασίας αναβάθμισης και αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Η εν λόγω παράσταση πρέπει να ακυρωθεί αμέσως.

Τόσο η κυβέρνηση της Κύπρου, όσο και η κυβέρνηση της Ελλάδος και το διοικητικό συμβούλιο των συγκεκριμένων θεατρικών οργανισμών, οφείλουν να πάρουν θέση για το συμβάν και να ξεκαθαρίσουν τους λόγους για τους οποίους έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και έχουν προγραμματίσει την εν λόγω παράσταση.

You may also like