ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αποχή δεν είναι τιμωρία αλλά ψήφος ανοχής και σιωπής!

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες που αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις επερχόμενες εκλογές της 22ας Μαΐου, είναι αφενός η δυσπιστία και η αποφασιστικότητα για αποχή των πολιτών και αφετέρου, η προσπάθεια των μεγάλων κομμάτων για κινητοποίηση των ψηφοφόρων, η οποία, κατά τη γνώμη μου, δυσχεραίνει την κατάσταση.

Πάρα πολλοί συμπολίτες μας, και αυτό φαίνεται ήδη μέσα από τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται, φέρονται απογοητευμένοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ως εκ τούτου έχουν αποφασίσει να απέχουν από τις εκλογές. Η απογοήτευση από την ανικανότητα της πολιτικής του τόπου σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα του κόσμου που έχει δημιουργηθεί ως προς τους θεσμούς, απόρροια από τα τελευταία σκάνδαλα που σχετίζονται με έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, δεκασμό δημοσίων υπαλλήλων και κατάχρηση εξουσίας, τα οποία έχουν πάρει πολιτικές διαστάσεις, έχουν δημιουργήσει μια ουτοπική εικόνα ότι αποχή φαντάζει η ιδανικότερη λύση.

Δυστυχώς όμως, το πολιτικό μας σύστημα λειτουργεί με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε η αποχή δε θα προκαλέσει οιαδήποτε ζημιά στα κυβερνώντα κόμματα, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωσή τους. Έχει φτάσει λοιπόν ο καιρός που θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αποχή δεν είναι τιμωρία αλλά ψήφος ανοχής και σιωπής. Είναι με άλλα λόγια υπεύθυνη στάση καταστροφής του δημοκρατικού συστήματος εκλογής και αντιπροσώπευσης του κοινού.

Μακριά από κάθε προεκλογικό moto για το διεφθαρμένο κατεστημένο και τη διαφθορά, σε καλώ να ψάξεις, να αγωνιστείς και να μην απέχεις στις 22 Μαΐου, παίρνοντας την ευθύνη στα χέρια σου για ουσιαστική αλλαγή όπου τα λόγια θα συνάδουν με πράξεις.