ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γίνε κι εσύ ανθρωποφάγος, μπορείς!

Είναι πλέον δεδομένο. Πιο εύκολα μπορείς να σπιλώσεις το όνομα κάποιου επώνυμου, παρά να αγοράσεις τσιγάρα απ’ το περίπτερο. Τι χρειάζεται; Απλώς ένα “δημοσιογραφικό” site και η εκτόξευση μιας “αποκάλυψης”. Αρκεί απλά ένας τίτλος και μια φωτογραφία. Ούτε καν ένα ολόκληρο άρθρο. Το πετάς στο διαδίκτυο και ..that’s it! Είναι όπως στην αρχαία Ρώμη που πετούσαν έναν Χριστιανό στα λιοντάρια και μετά απλώς τα λιοντάρια έκαναν τη δουλειά τους. Τόσο απλά.

Είναι ιδιαίτερες οι εποχές που ζούμε. Οτιδήποτε φέρει υποψία επιληψιμότητας εις βάρος δημοσίου προσώπου, γίνεται αμέσως τροφή στα θηρία. Και το φιλοθεάμον κοινό, το οποίο διψά για πάσης φύσεως γαργαλιστικά σκάνδαλα και σκανδαλάκια, άλλο που δεν θέλει να τα αναπαράγει αφιλτράριστα και να τα σχολιάζει.

Διερωτάται κανείς αν έχει χαθεί εντελώς το παραμικρό αισθητήριο διάκρισης ανάμεσα στο κοινό για το κατά πόσον μια “είδηση” είναι όντως είδηση ή κουτσομπολιό ή εσκεμμένη πολιτική ανθρωποφαγία. Βγαίνει για παράδειγμα ένα site και αμολά μια κοτσάνα ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης παίρνει €18,000 συντάξεις και ότι μένει δωρεάν σε κυβερνητική κατοικία. Αμέσως ένας στρατός λυσσασμένων σκανδαλοθήρων πήρε φόρα και το αναμάσησε χιλιάδες φορές εν ριπή οφθαλμού, ως εάν να επρόκειτο για αποκλειστική είδηση του BBC για έναν στυγνό εγκληματία.

Τι κι αν προσπάθησε μετά η ΕΔΕΚ να δώσει (και έδωσε) πειστικές εξηγήσεις για να πειστούν οι άπιστοι ότι η “αποκάλυψη” ήταν ράδιο αρβύλα; Ο λεκές (ή η τάτσα κατά το κυπριακότερο) έμεινε. Και φυσικά, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Τι Λυσσαρίδης, τι Θεμιστοκλέους, τι Χαμπουλάς! Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν, θα μας πουν. Όλοι κλέφτες κι απατεώνες. Τι ωραία (και κυρίως βολική) γενικευμένη υπεραπλούστευση..

Κάπως παρόμοια δεν εφευρέθηκε και το μείζον σκάνδαλο με τα botox εις βάρος του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλου, από τον ΠΟΛΙΤΗ; Με το που εκτοξεύθηκε το πυροτέχνημα, το κύμα των διψασμένων ανθρωποφάγων τον κατασπάραξε. Ούτε ανέμεναν τα όρνεα να δουν το αποτέλεσμα της έρευνας, ούτε μπήκαν στον κόπο να μελετήσουν το είδος και το μέγεθος της λεγόμενης απάτης, ούτε ποιος έκανε τις καταγγελίες, ούτε τίποτα. Και φυσικά, είδατε εσείς οποιοδήποτε από τα όρνεα να αναδημοσιεύει την είδηση λίγους μήνες μετά ότι η καταγγέλλουσα τον Σιζόπουλο τελικά συνελήφθη; Όχι φυσικά. Ο σκοπός επετεύχθη. Η τάτσα έμεινε..

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνει κάποιος μια υποτυπώδη έρευνα και θα ανακαλύψει ποιος είναι ο ιθύνων νους πίσω από τέτοιες ενέργειες. Στη δική μου αντίληψη, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι κρύβονται συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τέτοιες μεθόδους, κυρίως σε σχέση με το κυπριακό και τις επερχόμενες εξελίξεις. Είναι πολύ σαφής η οδηγία: αμαυρώστε τις μελλοντικές φωνές αντίστασης. Όταν θα τεθεί ενώπιον του λαού το Σχέδιο, τι αξία θα έχει ο λόγος αυτού του χαραμοφάη του Λυσσαρίδη που παίρνει €18,000 συντάξεις και μένει και δωρεάν σε κυβερνητική κατοικία; Τι να μας πει τώρα για το κυπριακό κι ο απατεώνας ο Σιζόπουλος που κάνει παράνομη εισαγωγή botox;

Αυτός είναι ο στόχος τους: αποδομήστε τους αντιφρονούντες. Δώστε τους στα ανθρωποφάγα όρνεα. Ε, δεν θα τους περάσει!

You may also like