ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε απογραφή πληθυσμού

Η προσπάθεια της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχομένων συνεχίζεται και ο εποικισμός είναι μία από τις μεθόδους που εφαρμόζει.

Επικρίνουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επικίνδυνη και λανθασμένη συγκατάνευσή του για την εκ προοιμίου νομιμοποίηση τουλάχιστον 114 χιλιάδων εποίκων, όπου με τη διαδικασία των συνομιλιών αποδεχόμαστε την παραχώρηση σε αυτούς και δικαιωμάτων επί των ελληνοκυπριακών περιουσίων τις οποίες παράνομα σφετερίζονται. Μάλιστα ο αριθμός των εποίκων είναι μεγαλύτερος από εκείνον των Τουρκοκυπρίων που μένουν στα κατεχόμενα.

Όπως η ΕΔΕΚ κατ’ επανάληψη ζήτησε, επιβάλλεται να εφαρμοστούν οι ομόφωνες αποφάσεις του Σεπτεμβρίου του 2009 που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο, τις οποίες κάποιοι επιλεκτικά επικαλούνται, και να προχωρήσουμε σε κατάθεση αιτήματος για την απογραφή του πληθυσμού στην Κύπρο υπό την εποπτεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ για να καταστεί σαφής ο πραγματικός αριθμός των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Λατίνων, Μαρωνιτών και Αρμενίων.

You may also like