ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδικαιολόγητη ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις από Kυβέρνηση και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» επιβεβαιώνει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία μέσα από τις παρενοχλήσεις που πραγματοποιεί, συνεχίζει να αμφισβητεί την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του δικαιώματός της για εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών.

Αυτό ουσιαστικά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας οι οποίοι επιδεικνύουν αδικαιολόγητη ανοχή. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα πιο κάτω:
Η περίπτωση με το τρυπάνι της ΕΝΙ το οποίο πριν από 1,5 χρόνο έφυγε δήθεν για συντήρηση αλλά ακόμη δεν έχει επιστρέψει. Μάλλον η γεώτρηση σταμάτησε για άλλους πολιτικούς λόγους και όχι για λόγους συντήρησης.

Στην περσινή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίας που μας δόθηκαν ώστε να απαιτήσει την απόσυρση του απαράδεκτου τουρκικού εγγράφου στην Ευρωπαϊκή Ένωση περί εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όλα τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν τη λανθασμένη τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Κυπριακό. Μαζί με τα πιο πάνω για μας είναι ξεκάθαρο πως στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού δεν πρέπει να τίθεται υπό συζήτηση άμεση ή έμμεση η παραχώρηση εγγυήσεων από την Τουρκία.

You may also like