ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το κούρεμα καταθέσεων και οι «δεσμεύσεις» του Προέδρου Αναστασιάδη (βίντεο)

Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη μετά το πρώτο Γιούρογκρουπ. Ήταν η πρώτη και δεν θα ήταν η τελευταία φορά που θα αποδεικνυόταν η ασυνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων του Προέδρου Αναστασιάδη.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης μόλις ένα μήνα προηγουμένως έλεγε  «ότι δεν πρόκειται, και το υπογραμμίζω, ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο μνημόνιο, που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για “κούρεμα” καταθέσεων». Είχε διαβεβαιώσει για ενδιάμεσο δάνειο  «ώστε να επιτύχουμε τους στόχους της επαναδιαπραγμάτευσης» του Μνημονίου. Αντ’ αυτού πήγε στο Γιούρογκρουπ, πρωτοστάτησε και υπέγραψε τη διάλυση της κυπριακής οικονομίας και τη δυστυχία της κυπριακής κοινωνίας μέσα σε μια νύχτα. Είναι ο κ. Αναστασιάδης που αποποιήθηκε το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφωνώντας στο ξεπούλημα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Στο διάγγελμα του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντί να αναλάβει τις τεράστιες πολιτικές του ευθύνες, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η ΕΔΕΚ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Κόμματος το σχετικό βίντεο με το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη μετά το πρώτο Γιούρογκρουπ αλλά και τις κατά καιρούς «δεσμεύσεις» που είχε αναλάβει ο κ. Αναστασιάδης, όπως αυτές καταγράφονται σε έρευνα της κυριακάτικης Σημερινής και καλούμε τους πολίτες να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας και να παρακολουθήσουν τις δηλώσεις.

Εδώ και δύο χρόνια αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ούτε ωφέλιμη, ούτε αξιόπιστη.

Σύνδεσμος: Οι δεσμεύσεις και αποδεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη

 

You may also like