ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα αγώνα και ενότητας για απελευθέρωση της πατρίδας μας

ΔΕΡΥΝΕΙΑ ΛΙΜΝΙΤΗΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και ανεπούλωτες 41 χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη διαίρεση της πατρίδας μας.  Επανέρχονται στις μνήμες μας τα εγκλήματα πολέμου, η προσφυγοποίηση χιλιάδων συμπολιτών μας, οι δολοφονίες, οι αγνοούμενοι, οι βιασμοί, το εθνικό ξεκαθάρισμα, ο σφετερισμός περιουσιών και πλουτοπαραγωγικών πόρων και η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Βάλσαμο στις πληγές οι ήρωες και αγωνιστές του 1974 που, παρά την προδοσία, αντιστάθηκαν κατά του βάρβαρου εισβολέα και υπερασπίστηκαν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία για να συνεχίζουμε σήμερα εμείς ελεύθεροι τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

41 χρόνια μετά το τουρκικό έγκλημα και την εθνική συμφορά, η Κύπρος εξακολουθεί να ζει τις συνέπειες του δίδυμου εγκλήματος και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο εξαιτίας του τουρκικού ιμπεριαλισμού και ετσιθελισμού, παρά τη διαχρονική αποδεδειγμένη καλή θέληση της δική μας πλευράς.

Δυστυχώς, 41 χρόνια μετά η δική μας πλευρά εξακολουθεί να διολισθαίνει σε υποχωρήσεις απαράδεκτες για επίλυση του κυπριακού στη βάση ενός συνομοσπονδιακού μοντέλου και σε πλήρη αντίθεση με τις κατά καιρούς διακηρύξεις και δεσμεύσεις μέρους της πολιτικής ηγεσίας.

Σε αυτή τη θλιβερή επέτειο η ΕΔΕΚ απευθύνει προς τον κυπριακό λαό μήνυμα αγώνα και ενότητας. Παραμένει προσηλωμένη στον εθνικό στόχο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας για μια λύση δημοκρατική, μια λύση η οποία να είναι λειτουργική και βιώσιμη, να αίρει τα παράνομα αποτελέσματα της εισβολής και της κατοχής, να διασφαλίζει τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και να επιτρέπει την πλήρη και χωρίς διακρίσεις ή παρεκκλίσεις εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ασφάλεια και πρόοδο του κυπριακού λαού.

You may also like