ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Το «κοινό όραμα» που μοιράζεται ο ΠτΔ με το Μουσταφά Ακιντζί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ’ επανάληψη δήλωσε δημόσια ότι μοιράζεται το ίδιο όραμα με τον κ. Μουσταφά Ακιντζί.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Ακιντζί έχει με δημόσιες δηλώσεις του ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για βασικά θέματα επίλυσης του κυπριακού. Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ ουσιαστικά απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά για τη συνεχιζόμενη κατοχή απότοκο της εισβολής, την εθνοκάθαρση και την επεκτατική συμπεριφορά της Τουρκίας θωπεύοντας ουσιαστικά τον τουρκικό επεκτατισμό, ο κ. Ακιντζί αξιοποίησε την παρουσία του στην έδρα του ΟΗΕ για να προβάλλει τις πάγιες, απαράδεκτες και προκλητικές θέσεις της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ξεκαθαρίσει στο λαό κατά πόσον στο κοινό όραμα που μοιράζεται με τον κ. Ακιντζί περιλαμβάνονται και:
• οι εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και περιουσιών
• οι μόνιμες παρεκκλίσεις από το κεκτημένο και μόνιμη παραβίαση πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς επίσης
• η απειλή πολέμου από την Τουρκία για τη διαχείριση του φυσικού μας αερίου

Το μόνο σίγουρο ότι αυτό που μοιράστηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μουσταφά Ακιντζί ήταν η αποδοχή του διχοτομικού τουρκοφόρου σχεδίου Ανάν.

Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση και εγρήγορση γιατί αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι κυβερνώντες και οι συνοδοιπόροι τους διαπραγματεύονται ουσιαστικά λύση τουρκοποίησης της Κύπρου.

You may also like