ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποτέλεσμα κομματικού πάρε-δώσε η νέα ΕΔΥ

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Κύπριοι πολίτες βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, χιλιάδες οικογένειες ζουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία και οι νέοι και νέες της Κύπρου μεταναστεύουν μαζικά, η κυβέρνηση Αναστασιάδη επιμένει να υπηρετεί την αναξιοκρατία, τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις σκοπιμότητες.

Οι κομματικοί διορισμοί της νέας Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν όχι μόνο τις συναλλαγές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη με το ΔΗΣΥ και με άλλα κόμματα, αλλά και τη συνειδητή της προσπάθεια για πλήρη έλεγχο της κρατικής μηχανής στη βάση αναξιοκρατικών κριτηρίων και εσκεμμένων αποκλεισμών.  

Οι υποσχέσεις κύκλων του Προεδρικού για δήθεν διορισμούς εξωκομματικών προσωπικοτήτων και απεξάρτηση από τα κομματικά δεσμά, διαψεύδονται από τα γεγονότα. Οι μόνες δεσμεύσεις που τελικά τηρεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι οι δεσμεύσεις της έναντι στο κομματικό κατεστημένο.

Άραγε με ποια ανταλλάγματα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαργυρώνουν τις δοσοληψίες τους με την κυβέρνηση Αναστασιάδη; Μήπως με τη στήριξη ή με την ανοχή ή με τη σιωπή που προσφέρουν στην κυβέρνηση Αναστασιάδη σε άλλα θέματα;

Τονίζουμε ότι η ανοχή της ΕΔΕΚ στα φαινόμενα αναξιοκρατίας, δεσποτισμού και αποκλεισμών είναι μηδενική. Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να διεκδικεί την αυτονόητη ηθική και πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης να λειτουργεί προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος των κομματικών προνομιούχων και εκλεκτών.

Παρά τις έντονες επιφυλάξεις μας  και τις ανησυχίες μας, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η νέα ΕΔΥ θα κριθεί μόνο από τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων και τη συμπεριφορά της και όχι από τα κριτήρια με τα οποία διορίστηκε. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, την ισονομία και την αξιοκρατία, και όχι τα συμφέροντα της κυβέρνησης Αναστασιάδη και των κομμάτων από τα οποία προέρχονται τα μέλη της.