ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόσο θα συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου;

Ο κυβερνητικός κατήφορος συνεχίζεται ασταμάτητος. Η εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι εικόνα ασυνεννοησίας, ασυναρτησίας και παλινωδίας. Το κράτος διασύρεται και οι πολίτες έκπληκτοι παρακολουθούν το κυβερνητικό αλαλούμ.

  • Κατηγορούμενος για βιασμό στις Κεντρικές Φυλακές αποφυλακίζεται με προεδρική χάρη και αναχωρεί ανενόχλητος στο εξωτερικό.
  • Ο προεδρικός σύμβουλος για τις αερομεταφορές παραιτείται διότι αυτοί που τον διόρισαν αρνούνται να τον ακούσουν.
  • Οι Κυπριακές Αερογραμμές καταρρέουν και η Κυβέρνηση αντί να μελετά μέτρα διάσωσής του κρατικού αερομεταφορέα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τις Αερογραμμές στο κλείσιμο και στην ανεργία εκατοντάδες οικογένειες.
    • Η κυβέρνηση  αντί να ετοιμάσει εγκαίρως τα νομοσχέδια για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, καθυστέρησε χαρακτηριστικά παρά το γεγονός ότι το πλαίσιο αφερεγγυότητας έπρεπε να ήταν προϋπόθεση για το νόμο των εκποιήσεων και η οποία ήταν μνημονιακή ρήτρα.
    • Η Προεδρία της Δημοκρατίας ετοιμάζει και υπογράφει συμβόλαιο εργοδότησης της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας χωρίς να προσέξει ότι αφαιρέθηκε πρόνοια για το «ασυμβίβαστο» και ότι προστέθηκε αύξηση της μισθοδοσίας.
    • Ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κρίνεται ως ακατάλληλος να εκπληρώσει την αποστολή του και αμείβεται με ποσό 300 χιλιάδων ευρώ με κατάθεση στο εξωτερικό για να συμφωνήσει να υποβάλει παραίτηση.

Όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα και τραγικά δημιουργούν μια εικόνα θλιβερής ανεπάρκειας και τραγικής ακυβερνησίας.

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος;

 

Λευκωσία, 18 Νοεμβρίου 2014

You may also like