ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση για την απειλή της διεθνής ασφάλειας που αντιπροσωπεύει η ISIS στο Ιράκ / Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Σε ψεσινή του παρέμβαση για την απειλή της διεθνής ασφάλειας που αντιπροσωπεύει η ISIS στο Ιράκ / Συρία και την ευρύτερη περιοχή, στην Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, S&D) ανάφερε ότι για να αντιμετωπιστεί η πιο ακραία μορφή τρομοκρατίας πρέπει να προβούμε σε ομολογίες και να λέμε αλήθειες.

Τόνισε ότι τα σύνορα αυτών των χωρών τα χάραξαν αυτοί που τους κατείχαν, χωρίς να λάβουν υπόψη φυλετικές ή εθνοτικές ιδιαιτερότητες.

Ο Ευρωβουλευτής κατηγόρησε τις πολιτικές και αυτούς που εξέθρεψαν τα φαινόμενα ISIS, αυτούς οι οποίοι τους χρηματοδότησαν, αυτούς οι οποίοι τους έδωσαν όπλα για να αντιμετωπίσουν το καθεστώς Άσαντ.

Διατύπωσε επίσης, ότι ολόκληρη η περιοχή τρομοκρατείται με τα αποτελέσματα των αμερικάνικων επιλογών, οι οποίοι δεν φρόντισαν να αναλογιστούν τι θα ακολουθήσει με την ανατροπή των καθεστώτων, που τουλάχιστον εξασφάλιζαν την σταθερότητα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης ανάφερε ότι: “Οι Αμερικάνοι έβγαλαν τους τρελλούς έξω από το τρελλοκομείο και εμείς τρέχουμε να τους μαζέψουμε.”

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδάκης επισήμανε τον ρόλο της Τουρκίας, μια χώρα που βρίσκεται σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο λαθρεμπόριο που διεξάγεται και την οικονομική στήριξη που παρέχει στο ISIS, καθώς και τις πλάτες που κάνουν στους τρομοκράτες και δυστυχώς κάποιοι στην Ε.Ε. κλείνουν τα μάτια.