ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση της Βουλευτού Λευκωσίας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ρούλλας Μαυρονικόλα

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο Ακριτικό Πύργο Τυλληρίας και μετά από επιτόπια επιθεώρηση από το αρμόδιο Υπουργείο για αξιολόγηση των ζημιών και παροχή αποζημιώσεων, ελέχθη στους ιδιοκτήτες ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για τον σκοπό αυτό, επικαλούμενοι όρους του Μνημονίου σύμφωνα με τους οποίους αποζημιώσεις δίνονται μόνο σε ιδιοκτήτες που η περιουσία τους υπέστη ζημιά πάνω από 50 εκτάρια.

Θεωρούμε ότι αυτού του είδους αποφάσεις και δηλώσεις είναι απαράδεκτες και καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο όπως επανεξετάσει την απόφαση του, δεδομένου και του γεγονότος ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει Σταθμός Πυροσβεστικής στον Κάτω Πύργο, ούτε καν πυροσβεστικά οχήματα, κάτι για το οποίο προειδοποιήσαμε πολλές φορές, ακόμα και με εγγραφή θέματος στη Βουλή.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε ζητήσει λόγω της οικονομικής κρίσης να στελεχώνεται ο Σταθμός τουλάχιστον
κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς ούτε και αυτό έγινε. Ο πιο κοντινός σταθμός είναι στην Πόλη Χρυσοχούς και σε περίπτωση πυρκαγιάς, όπως έγινε προχθές, προειδοποιήσαμε ότι οι ζημιές θα ήταν καταστροφικές, κάτι το οποίο δυστυχώς αποδείχτηκε αληθές.

Γι’ αυτό θεωρούμε ότι το κράτος έχει τουλάχιστον την υποχρέωση να αποζημιώσει, αν μη τι άλλο, εκείνους που υπέστησαν ζημιές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/8/13