ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση της Βουλευτού της ΕΔΕΚ Ρούλλας Μαυρονικόλα για τα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών

Ο διορισμός Προέδρων και μελών Δ.Σ. Ημικρατικών Οργανισμών έφερε στο προσκήνιο αντιδημοκρατικές διαδικασίες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταπατούν ατομικά δικαιώματα, όπως προκύπτει από το διαχωρισμό και την αξιολόγηση των πολιτών με βάση τη στάση τους απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση του και το ΑΚΕΛ.

Πέραν τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέπραξε κι άλλο ένα ατόπημα που, ως πολιτική επιλογή, διαμορφώνει ένα απαράδεκτο φαινόμενο, λόγω του μικρού αριθμού γυναικών που συμμετέχουν στα Δ.Σ. των Ημικρατικών Οργανισμών.

Επισημαίνουμε ότι στις προεδρίες των 12 οργανισμών που ανακοινώθηκαν βρίσκεται μόνο μία γυναίκα.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως όσα μέλη Δ.Σ. κρίθηκαν μη συνεργάσιμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αντικαταστάθηκαν ήταν γυναίκες, γεγονός που μειώνει ακόμη περισσότερο την εκπροσώπηση των γυναικών, διευρύνοντας περαιτέρω το έλλειμμα δημοκρατίας που παρατηρείται.

΄Εως τώρα, για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέρριπτε την ευθύνη στα πολιτικά κόμματα επειδή, κατά τον ίδιο, δεν του υπεδείκνυαν μεγάλο αριθμό γυναικών για διορισμό.

Οι πρόσφατοι διορισμοί όμως έγιναν αποκλειστικά από τον ίδιο και το ΑΚΕΛ. Ως εκ τούτου και η ευθύνη είναι δική τους.

Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε πολιτική βούληση για διορισμό μεγαλύτερου αριθμού γυναικών στα συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, γεγονός απαράδεκτο για έναν Πρόεδρο και ένα κόμμα που θέλουν να αποκαλούνται δημοκράτες και προοδευτικοί.

 

Λευκωσία 6 Αυγούστου 2012