Μαρίνος Σιζόπουλος: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πλησιέστερη εξουσία προς τον πολίτη - Στόχος η βελτίωση της λειτουργίας της»
Παρασκευή 11.04.2025
Παρασκευή 11.04.2025, από Γραφείο Τύπου

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Λατσιών - Γερίου, Χρίστο Πιτταρά.
Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τον Δήμαρχο Λατσιών.
Ο Χρίστος Πιτταράς προέβη στην εξής δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, οι οποίοι σήμερα έχουν επισκεφθεί το δήμο μας. Έχουμε μεταφέρει στον Πρόεδρο και στην αντιπροσωπεία όσα μας απασχολούν όσον αφορά προβλήματα και έργα τα οποία έχουμε τροχοδρομήσει να λύσουμε και να δημιουργήσουμε τον δήμο μας. Συζητήσαμε μαζί και προβλήματα τα οποία έχει φέρει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον νέο νόμο. Θέλω να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την μέχρι σήμερα συνεργασία που έχουμε με το μέλος, το οποίο είναι στο δημοτικό μας Συμβούλιο και από την ίδια την ΕΔΕΚ, γιατί όποτε χρειαστήκαμε τη βοήθεια τους ήταν δίπλα μας και για αυτόν τον σκοπό είμαστε σίγουροι ότι και σήμερα ότι έχουμε αναφέρει στον Πρόεδρο και στην αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ θα τύχει της δέουσας σημασίας και βοήθειας από μέρους του κόμματος».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, είπε τα εξής:
«Κι εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους συνεργάτες του δήμου γι’ αυτήν την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα, όπου ανταλλάξαμε ουσιαστικά απόψεις και εισηγήσεις για το πώς μπορούμε ο καθένας από τη δική του πλευρά να συμβάλει εποικοδομητικά εις τη βελτίωση της λειτουργίας της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πλησιέστερη εξουσία προς τον πολίτη και κυρίως αυτό που περισσότερο έχουμε εστιάσει την προσοχή μας είναι αφενός στην οικονομική βιωσιμότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου, καθώς επίσης και στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες. Αυτές οι συναντήσεις θα συνεχίσουν, η ανταλλαγή απόψεων θα είναι σε συνεχή βάση με βασικό στόχο να υπηρετήσουμε τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση, ο καθένας από τη δική του πλευρά».

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 11 Απριλίου 2025

Επικαιρότητα