Η Υπουργός Παιδείας παρουσίασε στην ΕΔΕΚ τις προτεραιότητες, τις δράσεις και τα μέτρα του Υπουργείου για το δημόσιο σχολείο
Πέμπτη 12.09.2024
Πέμπτη 12.09.2024, από Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου είχε σήμερα ο Προέδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Μετά τη συνάντηση, η Υπουργός Παιδείας δήλωσε:  
«Ευχαριστώ πάρα πολύ την ΕΔΕΚ, τον Πρόεδρο, τους συνεργάτες του, που μας έχουν δεχτεί εδώ στο πλαίσιο της ενημέρωσης που κάνουμε στα κόμματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις προτεραιότητες μας, τις δράσεις και τα μέτρα που παίρνουμε για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, να μοιραστώ τους προβληματισμούς μας για την ανάγκη συνεργασίας που υπάρχει, για να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα, να υλοποιήσουμε τους στόχους μας για το συμπεριληπτικό και πιο αποτελεσματικό σχολείο για όλα τα παιδιά. Βρήκα έναν πολύ καλό κλίμα. Με την ΕΔΕΚ είμαστε σε μια καλή συνεργασία και πρέπει αυτό να συνεχιστεί για το καλό όλων μας. Είμαστε στη διάθεση τους για εισηγήσεις κριτική απόψεις, εννοείται. Όλες οι εισηγήσεις για μας είναι σημαντικές, τις μελετούμε τις αξιολογούμε και βεβαίως προβαίνουμε σε αλλαγές και βελτιώσεις για το καλό της εκπαίδευσης του τόπου μας». 
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προέβη στην εξής δήλωση: 
«Αρχικά θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή της ΕΔΕΚ για το γεγονός ότι η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν μια από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια. Και αυτό ακριβώς σηματοδοτεί την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από την Υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες της προς αυτή την κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή θέλω να εκφράσω και τις ευχαριστίες μας για το γεγονός ότι έχουμε αναλυτικά ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα του Υπουργείου, με βασικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και κυρίως την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας που είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για την προοπτική της πατρίδας μας. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε καταθέσει τις δικές μας εισηγήσεις μέσα σε ένα πνεύμα συναίνεσης και εποικοδομητικής συνέργειας, με βασικό στόχο να συμβάλουμε όσο το δυνατόν στην περαιτέρω βελτίωση εκεί και όπου χρειάζεται αυτού του προγράμματος. Θεωρώ ότι αυτός ο διάλογος εποικοδομητικά θα συνεχίσει για το καλό της παιδείας, για το καλό της πατρίδας μας.».


                                                                                                              Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 12 Σεπτεμβρίου 2024
 
 

Ανακοινώσεις