Τιμούμε την 60η επέτειο από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς
Σάββατο 01.06.2024
Σάββατο 01.06.2024, από Γραφείο Τύπου

Ως κόρη οφθαλμού πρέπει να αντιμετωπίζουμε την Εθνική Φρουρά, να την προστατεύουμε και να την ενισχύουμε με όλους τους τρόπους, καθώς είναι το στράτευμα μας που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά έναντι των τουρκικών προθέσεων ή θα σταθεί απέναντι σε μια νέα τουρκική επίθεση.

Με αφορμή την επέτειο της 1ης Ιουνίου 1964, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας ψήφισε ομόφωνα τον Νόμο 20 «Περί Εθνικής Φρουράς», δηλαδή ουσιαστικά τη συγκρότηση του στρατού της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΕΔΕΚ τιμά όλα τα στελέχη και τους εθνοφρουρούς, που έδωσαν από το 1964 τη ζωή τους στην προσπάθεια διαφύλαξης της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και διακηρύσσει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αναβάθμιση του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς.

Στα πρόσφατα επιτεύγματα της ΕΔΕΚ είναι η ευόδωση της προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2017, για επαγγελματική αποκατάσταση, μισθολογική ανέλιξη και μισθολογική αναβάθμιση των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της Εθνικής Φρουράς, με την υιοθέτηση προτάσεων μας από την προηγούμενη διακυβέρνηση και από την παρούσα διακυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Από την νυν κυβέρνηση υιοθετήθηκε επίσης η πρόταση του Προέδρου του κόμματος και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Μαρίνου Σιζόπουλου, για σημαντική αύξηση του επιδόματος των Κύπριων σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών της Ελλάδας.

Η αμυντική θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν και θα συνεχίσει να είναι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες της ΕΔΕΚ. 

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 1 Ιουνίου 2024

Ανακοινώσεις