Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η ασπίδα νομιμότητας έναντι της παρανομίας του ψευδοκράτους
Τετάρτη 15.11.2023
Τετάρτη 15.11.2023, από Γραφείο Τύπου

Για σαράντα χρόνια οι κατακτητές αποκαλούν τη σκλαβωμένη γη μας, δήθεν «κράτος» τους. Για σαράντα χρόνια εμείς απαντούμε ότι η παρανομία δεν νομιμοποιείται με αυτοπροσδιορισμούς και διακηρύξεις.
Η παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους την 15η Νοεμβρίου 1983, από τον Ντενκτάς και τους ακόλουθους του, ήταν μέρος των τουρκικών σχεδιασμών, που χρονολογούνται από την δεκαετία του 1950.
Η Τουρκία χρησιμοποιεί το ψευδοκράτος, για να προτάσσει την ύπαρξη δήθεν «οντότητας», με στόχο τη συνομοσπονδιακή διευθέτηση του Κυπριακού, κάτι που σκοπεί στον πλήρη πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της Κύπρου.
Γι’ αυτό και οι συνεχείς προσπάθειες της Άγκυρας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.
Στις τουρκικές μεθοδεύσεις και στην τουρκική επεκτατική πολιτική, απάντηση είναι η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποτελεί την ασπίδα νομιμότητας έναντι της παρανομίας,  και η εξεύρεση λύσης που θα απελευθερώνει την κατεχόμενη γη μας και θα διασφαλίζει τη δημοκρατία, τον σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των νομίμων πολιτών, μιας λύσης χωρίς στρατούς κατοχής, εγγυήσεις και έποικους, μιας λύσης που να συνάδει πλήρως με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.                                                     

            Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 15 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις