Το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος συζήτησε την κρίση στη Μέση Ανατολή
Πέμπτη 12.10.2023
Πέμπτη 12.10.2023, από Γραφείο Τύπου

Συνεδρίασε διαδικτυακά, το Προεδρείο (Presidency) του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) με κυρία θεματολογία το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στις 10 και 11 Νοέμβριου στην Μάλαγα και την κρίση στην Μέση Ανατολή.
Κοινή ήταν η θέση των μελών του σώματος, για έκφραση αλληλεγγύης στους πολίτες του Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση από την Χαμάς στις 7/10/23 και για άμεση κατάπαυση πυρός, την απελευθέρωση των ομήρων, την λήψη ανθρωπιστικών μέτρων στην λωρίδα της Γάζας.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο λόγος δόθηκε στην Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, Merav Michaeli, η οποία ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και τα μέλη του για την στήριξη και παρουσίασε την γενικότερη εικόνα στο Ισραήλ σήμερα.
Η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου ενημέρωσε τα μέλη του για την ουσιαστική ανθρωπιστική εμπλοκή της Κύπρου στα δραματικά τεκταινόμενα στην περιοχή και τα μέτρα στα οποία προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία για στήριξη των προσφύγων προερχόμενων από την εμπόλεμη περιοχή και των πολιτών τρίτων χωρών για επαναπατρισμό. 
                                                                                               

                  Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 12 Οκτωβρίου 2023

Ανακοινώσεις