Απόλυτα ορατός είναι ο κίνδυνος της αύξησης των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων και των εκποιήσεων, λόγω της συνεχούς αύξησης των δανειστικών επιτοκίων
Τρίτη 26.09.2023
Τρίτη 26.09.2023, από Γραφείο Τύπου

Απόλυτα ορατός είναι ο κίνδυνος της αύξησης των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων και κατ’ επέκταση επίσης ορατή είναι η απειλή για αύξηση των εκποιήσεων, ως απότοκο της ανάλγητης και στραγγαλιστικής συνεχούς αύξησης των δανειστικών επιτοκίων.
Και είναι εντελώς αδικαιολόγητο, αυτοί οι κίνδυνοι, που απειλούν την οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή, να αντιμετωπίζονται με τουλάχιστον αδιαφορία από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, ειδικά μετά που αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο πληθωρισμός ήταν η πρόφαση για τις αυξήσεις των δανειστικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η δέκατη αύξηση σε 14 μήνες στα δανειστικά επιτόκια είναι προς το συμφέρον των τραπεζιτών και όχι προς δήθεν αντιμετώπιση του πληθωρισμού.
Καλούμε για πολλοστή φορά, τις κυπριακές τράπεζες να συνδράμουν την κοινωνία, στην αντιμετώπιση των επικίνδυνων συνεπειών της αύξησης των δανειστικών επιτοκίων, βοηθώντας ουσιαστικά ευάλωτους δανειολήπτες και νέα ζευγάρια, όπως και μικρομεσαίους επαγγελματίες, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.


                                                                                                                 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις