Η Ελαμοποίηση της ΕΔΕΚ, Η Σαλαμοποίηση του ενδιάμεσου, Το γλωσσάρι & η διζωνική του Δ. Θεοδώρου, π. Υπουργού Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης
Τετάρτη 22.08.2018
Τετάρτη 22.08.2018, από Δώρος Θεοδώρου
Δώρος Θεοδώρου
Πρώην Υπ. Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξης και ιστορικό στέλεχος της ΕΔΕΚ

22 Αυγούστου, 2018

Η “Ελαμοποιήση” της ΕΔΕΚ είναι μεν πρόσφατη εφεύρεση ως προς το λεκτικό, ουσιαστικά όμως είναι τόσο παλιά όσο σχεδόν η ίδια η ΕΔΕΚ.

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί το σοσιαλιστικό κίνημα της Κύπρου ως ακραίο εθνικιστικό, ως εθνικοσοσιαλιστικό, ως πρακτορικό των Αμερικάνων και της C.I.A. ξεκίνησε αμέσως μετά το πραξικόπημα, για να υποσκάψει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση με την οποία περιέβαλε ο λαός το κόμμα λόγω τόσο της αντιστασιακής του δράσης, όσο και των πατριωτικών του επιλογών απόρριψης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως την περιέγραψε με λεπτομέρειες ο Ραούφ Ντενκτάς το 1974.

Το ότι το νεότευκτο ΕΛΑΜ, των επίγονων της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄, απορρίπτει τη διζωνική έδωσε την ευκαιρία στους θιασώτες της να συκοφαντούν την ΕΔΕΚ ότι είναι κι αυτή φασιστική και ακροδεξιά. Το λένε βουλευτές, το γράφουν δημοσιογράφοι, το σχολιάζουν στα παραπολιτικά τους τόσο από το ΑΚΕΛ όσο και από τα φύλλα που προωθούν τη διζωνική. Και όσο η διζωνική αποδεικνύεται όνειρο απατηλό, όσο η Τουρκία παραμένει αμετακίνητη στο δικό της προσδιορισμό της διζωνικής,  όσο ο κόσμος όλο και πιο πολύ αντιλαμβάνεται που μας οδηγεί η λύση που ετοιμάζουν, τόσο οι θιασώτες της αφρίζουν και φαράζουν. Στόχος λοιπόν της “Ελαμοποίησης” της ΕΔΕΚ από τους διζωνικούς ΑΚΕΛ και σία η κάμψη της αντίστασης ενάντια στη τουρκόπνευστη διζωνική.

Ταυτόχρονα παρουσιάζεται και μια άλλη προσπάθεια των ίδιων κύκλων. Η σαλαμοποίηση του ενδιάμεσου χώρου, ότι τάχατες η συνεργασία των τεσσάρων κομμάτων ήταν μια περιστασιακή εκλογική συνεργασία που μετά την αποτυχία εκλογής του Παπαδόπουλου αρχίζει να ξεφτίζει αρχής γενομένης, όπως νομίζουν από τους οικολόγους.

Θέλουν να ξεχνούν ότι αυτή η συνεργασία έγινε πάνω σε μια βάση και μια κοινή στάση: Το εθνικό μας θέμα. Που όσο θα είναι ανοικτό η συνεργασία θα είναι ζωντανή και ενεργή.

΄Ισως να ποντάρουν πάνω στο ότι το ΔΗΚΟ δεν καταδίκασε τη διζωνική σ΄ αυτό το στάδιο. Αυτό όμως δε λέει τίποτα. Όσα το ΔΗΚΟ βάζει ως όρο για την αποδοχή λύσης, εξουδετερώνουν κι ανατρέπουν το Ντεκτασικό περιεχόμενο της διζωνικής. Ο ενδιάμεσος χώρος λοιπόν είναι αμετακίνητος και ενωμένος στο ζήτημα της λύσης, που δεν δέχεται να είναι η διζωνική τους, η Τουρκική διζωνική που θα μας καταστήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας και, όχι αργά, θα Τουρκοποιήσει την Κύπρο.

Στόχος λοιπόν της προσπάθειας σαλαμοποίησης του ενδιάμεσου χώρου είναι η προάσπιση της καταστροφικής λύσης που βλακωδώς προωθούν: Της διζωνικής.

Τέλος το περιβόητο γλωσσάρι γιατί και από ποιους έγινε; Μα ακριβώς για τον ίδιο σκοπό: Να περιφρουρήσει και προστατεύσει τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Αυτοί που το συνέλαβαν και το συνέταξαν καθαρά και φανερά πρακτορεύουν τα Τουρκικά συμφέροντα. Και ξένοι και δικοί μας που λούφαξαν και παρά τις αντιδράσεις δεν μιλούν και δεν κάνουν τίποτε γράφοντας όλους μας στα παλιά τους τα παπούτσια. Συνεχίζουν απτόητοι και αμετανόητοι το ξήλωμα της πατρίδας τους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και δεν είναι μόνο αυτά, μας ήρθε προχθές και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής να μας πλασάρει το προϊόν του, τη διζωνική, ως μεγάλη ευκαιρία και σπουδαία λύση. Αλήθεια γιατί δεν την εφαρμόζει στη χώρα του με τη Σκωτία; Και γιατί δεν την προτείνει, αφού είναι τόσο σπουδαία λύση και στη φίλη του Τουρκία για να την εφαρμόσει με τους Κούρδους;

Αν όλ΄ αυτά δεν είναι πρακτόρευση των Τουρκικών συμφερόντων και προώθηση των στόχων της Τουρκίας για την Κύπρο τι άλλο μπορεί να είναι;

------------------------

Blog
Χρίστος Μιχαηλίδης
|
Τρίτη 14.08.2018