Η ΕΔΕΚ τιμά την Αντιφασιστική Νίκη
Τετάρτη 09.05.2018
Τετάρτη 09.05.2018, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ τιμά την Αντιφασιστική Νίκη

Το Κ.Σ ΕΔΕΚ τιμά την 73η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, τη νίκη που έθεσε τέρμα στο φασισμό και το ναζισμό και σηματοδότησε το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας.

Η μέρα αυτή είναι μέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνικό λαό που με τη νίκη του ενάντια στη φασιστική Ιταλία αλλά και την αντίσταση εναντίον της Γερμανικής ναζιστικής κατοχής πάλεψε για την ελευθερία. Μαζί και οι 16,624 Κύπριοι εθελοντές οι οποίοι έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη πολεμική αναμέτρηση στην ιστορία της ανθρωπότητας ενισχύοντας τον αγώνα κατά του Φασισμού και του Ναζισμού.

Παρόλο που η νίκη αυτή είναι ιστορικό ορόσημο, ο μεταπολεμικός κόσμος δεν κατάφερε να διαφυλάξει σε παγκόσμιο επίπεδο την ελευθερία, τη δημοκρατία και την καθολική απόλαυση των βασικών ελευθερίων της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Κύπρος εδώ και 44 χρόνια βιώνει μέσω της παράνομης εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής τη διαιώνιση της καταπάτησης των ελευθεριών και των εγκλημάτων πολέμου και προσβλέπει στη δική της Νίκη που θα απελευθερώσει την πατρίδα μας και θα την απαλλάξει πλήρως από την κατοχή μέσω μιας δίκαιης, δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης.

 

Λευκωσία, 9 Μαΐου 2018

Ανακοινώσεις