ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο κ. Άιντα συνεχίζει την φιλοτουρκική και παρελκυστική τακτική

Την ώρα που η Τουρκία:

  • διατηρεί την προκλητική της συμπεριφορά έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο με τη NAVTEX όσο και τώρα με τη NOTAM,
  • αρνήθηκε να καταθέσει συγκριμένες προτάσεις στο Μοντ Πελεράν 3 για τη διεθνή πτυχή του κυπριακού (αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων και κατάργηση εγγυήσεων)
  • και τη στιγμή που η προκλητικότητα Ακιντζί ξεπέρασε κάθε όριο, ο κ. Άιντα συνεχίσει την φιλοτουρκική και παρελκυστική τακτική.

Ο κ. Άιντα αδιαφορεί για ότι η δική μας πλευρά έχει προβεί σε παραχωρήσεις που ξεπερνούν τα όρια ασφάλειας για τους Ελληνοκυπρίους (κατά την άποψη της ΕΔΕΚ πολύ κακώς) και παραγνωρίζει το γεγονός ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Άγκυρα η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία χειρονομία καλής θέλησης.

Είναι για αυτό το λόγο που τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και όσοι υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη γραμμή, θα πρέπει να αντιληφθούν το αδιέξοδο της τακτικής τους.

Το συντομότερο δυνατό πρέπει να γίνει αναθεώρηση αυτής της τακτικής μέσω της προβολής, κυρίως, προτάσεων οι οποίες να αξιοποιούν τα διαπραγματευτικά μας όπλα και πολύ περισσότερο την εγκατάλειψη της ηττοπαθούς τακτικής που ακολουθείται.

Είναι η ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα, διεθνή και περιφερειακά, και να επανακατατάξει το κυπριακό στη σωστή του βάση ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και παραβίασης πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.