ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλούμε τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να δηλώσουν εάν εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο αγωγός μέσω Τουρκίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου

Άντρος Κυπριανού - Αβέρωφ Νεοφύτου

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον αγωγό East Med επιβεβαιώνουν τη σημασία του επειδή ακριβώς αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τον γεωστρατηγικό ρόλο Ελλάδας και Κύπρου σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή καταδεικνύεται το ατόπημα όσων υποστήριζαν την μεταφορά του Φυσικού Αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη με αγωγό μέσω Τουρκίας λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν από μια τέτοια εξέλιξη η οποία προϋποθέτει τη συνεργασία με τον πλέον αναξιόπιστο εμπορικό εταίρο, την Τουρκία.

Τα πιο πάνω καταγράφονται ξεκάθαρα στη Νέα Σταρτηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.

Καλούμε τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να τοποθετηθούν κατά πόσο εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο αγωγός μέσω Τουρκίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου.

You may also like

ΥΠΕΞ, Υπουργός Εξωτερικών, Κασουλίδης

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σε συνάντηση με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ι. Παπαδόπουλο, στο Σπίτι της Ευρώπης

Κωστής Ευσταθίου σε συνέδριο στην Αθήνα