ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΕΔΕΚ Δ. Παπαδάκη για το αδιέξοδο στις συνομιλίες

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Το αδιέξοδο στις συνομιλίες που προήλθε από την τουρκική στάση και συμπεριφορά επιβάλλει άμεσα να γίνει σοβαρή ανασκόπηση της πορείας που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα η οποία δυστυχώς αποδείχτηκε αποτυχημένη γιατί στηρίχθηκε μόνο σε ευσεβοποθισμούς και καθόλου στις πραγματικότητες.

Εάν πραγματικά επιθυμούμε λύση του Κυπριακού, που εμείς ως ΕΔΕΚ θέλουμε, πρέπει να συζητηθεί μια άλλη στρατηγική η οποία θα στοχεύει στην ανατροπή των κατοχικών δεδομένων στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών αυτής της χώρας μακριά από διαχωριστικές λογικές και εκπτώσεις οι οποίες δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αποδεκτές από το λαό μας.

Είναι λυπηρό να φτάνουμε στο παρά πέντε της διαδικασίας για να διαπιστώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι έπρεπε να έχει γίνει διασταυρούμενη διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζω ότι φορτικά ζητούσαμε να είναι αυτός ο δρόμος της διαδικασίας για να μην φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Ελπίζουμε η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην οφείλεται σε προεκλογικές σκοπιμότητες, γιατί διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε χειρότερα και οδυνηρά αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου 
Λευκωσία, 27 Μαΐου 2017