ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σιζόπουλος: Ανεξάρτητα με τις επιμέρους διαφωνίες μας με πρόνοιες των δυο νομοσχεδίων η ΕΔΕΚ θα ψηφίσει τα νομοσχέδια

Μαρίνος Σιζόπουλος

Ανεξάρτητα με τις επί μέρους διαφωνίες μας με πρόνοιες των δυο νομοσχεδίων η ΕΔΕΚ θα ψηφίσει τα νομοσχέδια

Τα όσα έλαβαν χώρα το τελευταίο 24ώρο ήταν αχρείαστα και υπερβολικά.
Ουσιαστικά αποσκοπούσαν στη μετάθεση ευθυνών, επενδυμένα με συκοφαντίες.
Η δήθεν συνεργασία με τον Νικόλα Παπαδόπουλο για 3ετή αναστολή της αυτονόμησης των νοσοκομείων είναι πλαστή και συκοφαντική. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία, και ποτέ δεν στείλαμε μεσολαβητή για διερεύνηση προθέσεων.
Από την αρχή κατά τρόπο σαφή υποδείξαμε ότι ανεξάρτητα με τις επί μέρους διαφωνίες μας με πρόνοιες των δυο νομοσχεδίων η ΕΔΕΚ θα τα ψηφίσει, γιατί:

 • To ΓεΣΥ είναι πολιτικό παιδί της ΕΔΕΚ και δεν πρόκειται να το παραχωρήσει σε κανένα για υιοθεσία.
 • Το 2001 το νομοσχέδιο εγκρίθηκε μετά από πίεση της ΕΔΕΚ.
 • Η σημερινή έναρξη της διαδικασίας συζήτησης ήταν αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων επιστολών που απέστειλα στον ΠτΔ από τον Μάρτιο του 2015. Η ανταπόκριση έγινε τον Ιούνιο του 2016 για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
 • Η ΕΔΕΚ είναι το μόνο κόμμα που υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ΓεΣΥ, όταν οι ευθύνες τους είναι βαρύτατες.Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ για πέντε χρόνια είχε παγοποιήσει την εφαρμογή του ΓεΣΥ.
  Η σημερινή κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει μνημειώδεις παλινδρομήσεις στις θέσεις της.
 • Υπέγραψε μνημονιακό όρο για εφαρμογή του ΓεΣΥ το 2016. Ακόμα αναμένουμε την υλοποίησή του.
  Ξεκίνησε με πολυασφαλιστικό και καταλήγει σε μονοασφαλιστικό, αλλά με προσπάθεια να παραμείνει η πόρτα ανοικτή για μελλοντική εφαρμογή του πολυασφαλιστικού.
 • Πρότεινε αρχικά 6 αυτονομημένους οργανισμούς Ιδιωτικού Δικαίου και κατέληξε σε ένα Δημοσίου Δικαίου χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε μελέτη.
 • Κατέθεσε 2 νομοσχέδια για την αυτονόμηση των νοσοκομείων και την αναδιάρθρωση της Δ.Υ που το καθένα προβλέπει διαφορετικό τρόπο διορισμού των γιατρών.Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί ακόμα και να το θέλει να εφαρμόσει ΓεΣΥ.Για 4.5 χρόνια ουδέν έπραξε για να βελτιώσει τη ραγδαία επιδεινούμενη κατάσταση στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

  Δεν κατόρθωσε να καλύψει τις κενές θέσεις του ιατρικού προσωπικού. Αντίθετα αυτές αυξήθηκαν.

  Οι ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα είναι ανησυχητικές.

  Δεν ενδιαφέρθηκε να διαθέσει 1.5 εκ. ευρώ για να αγοράσει ένα ακόμα μαγνητικό τομογράφο για να εξυπηρετεί τους ασθενείς.

  Στη συνείδηση των πολιτών έχει απαξιώσει το Δημόσιο τομέα Υγείας.

  Είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση η οποία στερείται οράματος για την υγεία, στερείται συγκροτημένης οργανωτικής σκέψης να εφαρμόσει ΓεΣΥ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών;

  Το μόνο που την ενδιαφέρει σήμερα είναι τα προεκλογικά πυροτεχνήματα.

  Λευκωσία, 9 Ιουνίου 2017

You may also like