ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη Όσοι επένδυσαν σε Ερντογάν και Ακιντζί οφείλουν να δουν κατάματα την πραγματικότητα

14572855_1767622393492485_8743454098587306696_n

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι γίνεται προσπάθεια διατήρησης της διαδικασίας των συνομιλιών που βρίσκονται εδώ και καιρό στον αναπνευστήρα.

Οι τουρκικές προκλήσεις κορυφώνονται καθημερινά με έκδοση Navtex, ενώ επιστρέφει για τρίτη φορά το Barbaros για έρευνες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι σαφές πλέον ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε μέσω της υφιστάμενης διαδικασίας έχει καταρρεύσει και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για μια λύση λειτουργική.

Όσοι επένδυσαν σε δήθεν προθέσεις του κ. Ερτογάν για επίλυση του Κυπριακού και την ίδια στιγμή παρουσίαζαν υπερεκτιμημένο το ρόλο του κ. Ακκιτζή, οφείλουν έστω και τώρα να δουν κατάματα την πραγματικότητα. Έτσι μόνο θα σταματήσει ο κατήφορος και αυτό το παιχνίδι του ευσεβοποθισμού που όχι μόνο δεν μας φέρνει κοντά σε δημοκρατική και βιώσιμη λύση αλλά μας απομακρύνει και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού.

Η επερχόμενη σύνοδος του εθνικού συμβουλίου είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση για αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό, μακριά από παραμυθένιους κόσμους.

Μια στρατηγική που θα αξιοποιεί τους υδρογονάνθρακες όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως γεωστρατηγικά, με τρόπο τέτοιο που θα προκαλεί κόστος στην Τουρκία και θα δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο στο οποίο θα επενδύσουμε για επίλυση του Κυπριακού.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Απριλίου 2017