ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΔΕΚ: Πολιτική Συγκέντρωση του Υποψήφιου Προέδρου της ΚΔ Ν. Παπαδόπουλου, Λάρανακα 26/06/2017

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος

Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Κληρονόμοι μιας βαριάς εθνικής και κοινωνικής παρακαταθήκης. Συνεχιστές μιας πορείας, δύσκολης αλλά συναρπαστικής, εθνικά και ανθρώπινα αξιοπρεπούς, όπως η μοίρα την καθόρισε

43 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή και 4 χρόνια μετά την καταστροφή της οικονομίας, καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις-μας, να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα και να δώσουμε στην πατρίδα και το λαό-μας μια νέα προοπτική. Προοπτική εθνικής αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας για το μέλλον

Η ευθύνη υλοποίησης αυτού του στόχου δεν μπορεί να είναι ατομική ή μονοκομματική. Αποτελεί ευθύνη όλων όσων σκέπτονται και ενεργούν υπεύθυνα και πατριωτικά.

Με αυτά τα δεδομένα ως οδηγό, το ΔΗ.ΚΟ, η ΕΔΕΚ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε μια ειλικρινή προσπάθεια ικανοποίησης του κοινού αισθήματος για συνένωση δυνάμεων και απαλλαγή από τη σημερινή διακυβέρνηση, παραμερίζοντας επιμέρους διαφορές, καταλήξαμε σε συμφωνία πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας με κοινό υποψήφιο τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ το φίλο Νικόλα Παπαδόπουλο.

Φίλες και φίλοι,
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για σε αυτή τη συνεργασία να συμπορευθούν εκτός από τα τρία κόμματα οργανώσεις και κινήσεις πολιτών αλλά και προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής

Πριν ακριβώς ένα μήνα από τη Λεμεσό εγκαινιάσαμε μια νέα πορεία καθοριστικής σημασίας για την πατρίδα-μας. Απόψε συνεχίζουμε με τη Λάρνακα, την παραμονή της συνέχισης των συνομιλιών στην Ελβετία. Η διαδικασία αυτή κρύβει παγίδες και κινδύνους.

Η συνομωσία σε βάρος της πατρίδας-μας δεν σταμάτησε. Ο λαός-μας υποβάλλεται και πάλι σε νέες δοκιμασίες. Είναι εκτεθειμένος σε νέους κινδύνους.

Επιχειρείται και πάλι δια μέσου των συνομιλιών να προωθηθεί ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν. Η Κύπρος να τεθεί υπό πολιτική κηδεμονία με τελική κατάληξη την επιβολή εθνικά απαράδεκτης λύσης και εκποίηση των φυσικών πλουτοπαραγωγικών-της πόρων.

Μέσα από το δήθεν κοινό έγγραφο που ετοίμασε ο κος Άιντα, ένας μεσολαβητής ο οποίος από τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά-του επιβεβαίωσε ότι δεν είναι αξιόπιστος και σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε με μεροληψία υπέρ των τουρκικών θέσεων, επιχειρείται:

  • Με την υπογραφή δήθεν της συμφωνίας εφαρμογής της λύσης να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να προκύψει από παρθενογένεση ένα νέο κράτος η «Ενωμένη Κύπρος»
  • Η συνθήκη εγγύησης να μη καταργηθεί αλλά να αντικατασταθεί
  • Η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων να μην είναι δεδομένη αλλά υπό συζήτηση, και τέλος
  • Να συνεχίσει η συζήτηση στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης ώστε να ασκηθούν πρόσθετες πιέσεις για να παραχωρηθεί η εκ περιτροπής προεδρία και να σταματήσει η αξιοποίηση του Φυσικού ΑερίουΣε ώρες κινδύνων εκτροπής το καθήκον όλων-μας είναι η προάσπιση της κρατικής-μας ακεραιότητας και υπόστασης. Είναι η προστασία της εθνικής-μας κυριαρχίας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η Κ.Δ. που συστάθηκε και διατηρήθηκε με αγώνες, θυσίες και αίμα ηρώων να καταργηθεί με υπογραφή πολιτικών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει το άδικο και να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο.

Γνωρίζουμε ότι η ανατροπή των αρνητικών δεδομένων είναι δύσκολη είναι όμως εφικτή. Ξεκινάμε λοιπόν μαζί αυτή τη δύσκολη αλλά συναρπαστική πορεία με στόχο

Τον τερματισμό της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό, όπου δυστυχώς οι επιλογές του ΠτΔ και των συνεργατών-του υποβοήθησαν την Τουρκία να οδηγήσει τη διαδικασία των συνομιλιών σε αποτελμάτωση και ενδεχόμενο ναυάγιο και την ίδια στιγμή να κεφαλαιοποιεί πολιτικά οφέλη με τη μονιμοποίηση της 5μερούς και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Τη χάραξη μιας νέας τακτικής στην επίλυση του κυπριακού που να διασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού

Την απαλλαγή από τη σημερινή διακυβέρνηση, η οποία ευθύνεται για σειρά καταστροφικών αποφάσεων, που οδήγησαν σε πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση το λαό-μας και ιδιαίτερα τα μικρομεσαία στρώματα

Την πραγματική αλλαγή στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας με επίκεντρο την κοινωνική ευαισθησία έναντι των πολιτών και κύρια των ευάλωτων ομάδων, ώστε να τύχουν τουλάχιστον μερικής ανακούφισης από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης
Σήμερα πορευόμαστε στο δρόμο της εθνικής δικαίωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, παρά το κλίμα απαξίωσης των θεσμών και της πολιτικής λόγω της διαπλοκής, της αδιαφάνειας, των ύποπτων χρηματοδοτήσεων και της σωρείας των σκανδάλων που ταλανίζουν την κοινωνία-μας.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της γενικής κατακραυγής κέντρα εξουσίας και παραεξουσίας προσπαθούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι όλοι είμαστε το ίδιο, να εγκλωβίσουν το λαό στη λογική της πελατειακής εξάρτησης, να διασφαλίσουν τον έλεγχο της διακυβέρνησης της πατρίδας-μας, να πνίξουν κάθε διαφορετική φωνή.

Τα τρία κόμματα ενώνουμε τις δυνάμεις-μας και καλούμε τους πολίτες που θέλουν την πραγματική αλλαγή, να συμπορευθούν μαζί-μας για να στείλουμε ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα, ότι θα αγωνισθούμε με συνέπεια και διεκδικητικότητα να υλοποιήσουμε τους παραπάνω στόχους.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της προσπάθειας, αλλά και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίσαμε και τις πιέσεις που μας ασκήθηκαν με στόχο τη ματαίωση αυτής της συνεργασίας.

Δεν αποκρύψαμε τις επιμέρους διαφορές-μας. Αξιολογήσαμε όμως ως προτεραιότητα τις κοινές-μας θέσεις και θέσαμε υπεράνω όλων την αγάπη για την πατρίδα και το λαό-μας.

Προχωρήσαμε αποφασιστικά και σήμερα ενώπιον-σας επισφραγίζουμε την πολιτική-μας συνεργασία. Σας καλούμε ανεξάρτητα από κομματική ή ιδεολογική τοποθέτηση να πυκνώσετε τις τάξεις των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για την επιτυχία των στόχων-μας τόσο του εκλογικού όσο και του πολιτικού και κοινωνικού.

Δεν είναι η ώρα να προτάξουμε τα όσα μας χωρίζουν
Είναι η ώρα να συμπορευθούμε για όσα μας ενώνουν
Για την υπεράσπιση της Κ.Δ.
Για την προώθηση δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό
Για την ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης
Για τη δημιουργία συνθηκών εργασιακής ασφάλειας στη νέα γενιά
Για να ξαναβρούμε τη χαμένη-μας περηφάνια
Για τις μάχες που δώσαμε, που δίνουμε και θα δώσουμε για τη λευτεριά της πατρίδας-μας αλλά και την προσωπική και εθνική-μας αξιοπρέπεια
Για το χαμόγελο που μας στέρησαν, για την ελπίδα που θα πρέπει να ξανανθίσει
Για όλα αυτά που μας ενώνουν
Ζήτω η αλλαγή
Ζήτω η Κύπρος

 

 

Λευκωσια, 26 Ιουνίου 2017