ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακόμα μία ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών που δεν αναφέρει πουθενά την Κυπριακή Δημοκρατία

PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF CYPRUS, REPR OF THE TC COOMUNITY AND SG

Η επίσημη ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών (όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και όχι η «μεταφρασμένη» στα ελληνικά) αποτυπώνει κατά τρόπο καθαρό και συγκεκριμένο τη σκληρή πραγματικότητα την οποία επιμελώς τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι συνεργάτες του (και όσοι στηρίζουν τις επιλογές του αναφορικά με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού) φρόντισαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα επιμελώς να την αποκρύψουν σε μια προσπάθεια παραπληροφόρησης του λαού και δικαιολόγησης της στάσης τους.

Κατά τρόπο σαφή πια επιβεβαιώνεται ότι η διάσκεψη θα είναι πενταμερής:

  • Δεν αναφέρεται πουθενά ο τίτλος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  • Ο κ. Αναστασιάδης εξισώνεται πλήρως με τον κ. Ακιντζί
  • Συνεχίζεται η διαδικασία υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξίσωσή της με την Τουρκοκυπριακή πλευρά καθώς επίσης και η μετατροπή της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού σε θέμα δικοινοτικής διευθέτησης.

    Είναι καιρός, έστω και την υστάτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνειδητοποιήσει την σκληρή πραγματικότητα και τους κινδύνους που παραμονεύουν σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού από τη στάση και συμπεριφορά του και να αναπροσαρμόσει την τακτική του.

Η ΕΔΕΚ όπως πολλές φορές τόνισε, και θέλει και μπορεί να συνδράμει την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρκεί αυτός να θελήσει να ακούσει και να αξιοποιήσει τις εισηγήσεις μας.

Λευκωσία, 10 Ιουνίου 2017