ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

cna_tb1f0912d53e840a79ade93ec78a81958

Η ΕΔΕΚ συγχαίρει όλους όσους έχουν εκλεγεί δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κοινοτάρχες, μέλη κοινοτικών συμβουλίων και σχολικοί έφοροι. Συγχαίρουμε όλους τους υποψήφιους της ΕΔΕΚ και τα στελέχη του κόμματος που δούλεψαν για τις δημοτικές εκλογές μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την επίτευξη των εκλογικών στόχων που έθεσε το κόμμα.

Επαναβεβαιώνουμε τη θέση μας ότι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνθετικές προσεγγίσεις, οι εκπρόσωπο της ΕΔΕΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος  της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτό για να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκπληρώσει την πραγματική αποστολή της έναντι των πολιτών, καθώς επίσης και της προώθησης εκείνων των θέσεων που αφορούν τα προβλήματα των πολιτών όπως είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η μείωση των δημοτικών φορολογιών κ.ά.

Ο στόχος του κόμματος ήταν:

  1. Να εκλέξει τουλάχιστον 3 Δημάρχους. Το 2011 η ΕΔΕΚ είχε μόνο 1 δήμαρχο ενώ σήμερα έχει 3.
  2. Να διατηρήσει την 4η θέση στα δημοτικά συμβούλια, στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε κατά τρόπο απόλυτο,
  3. Με δεδομένο ότι τις εκλογές τις διεκδικούσαν 8 συνδυασμοί παγκύπρια, ο στόχος μας ήταν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της ΕΔΕΚ να μην είναι λιγότερο από 30. Από τα αποτελέσματα επιβεβαιώνεται ότι στις δημοτικές εκλογές του 2016 οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΕΔΕΚ είναι 37.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, τα ποσοστά του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές καθώς επίσης και την πολεμική που το κόμμα δέχτηκε σε διάφορους δήμους, και ειδικά στους δήμους της επαρχίας Λεμεσού, τα αποτελέσματα αναμφίβολα αποτελούν μια σημαντική επιτυχία για την ΕΔΕΚ και θέτουν ακριβώς τις βάσεις για την οργανωτική  ανασυγκρότηση του κόμματος και την περαιτέρω ενίσχυση της εκλογικής του δύναμης.