ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να ξηλωθεί το παρασκήνιο του κυπριακού ποδοσφαίρου

Η ΕΔΕΚ, όπως πιστεύουμε και όλοι οι υγιείς φίλαθλοι της Κύπρου, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Κύπριο διεθνή διαιτητή Μάριο Παναγή που είχε το θάρρος, την ειλικρίνεια και την εντιμότητα να καταγγείλει τα κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του Μάριου Παναγή θα το ακολουθήσουν και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει κάθαρση και θα ξηλωθεί το κομματικό και ποδοσφαιρικό παρασκήνιο.

Ασφαλώς οι καταγγελίες του Μάριου Παναγή πρέπει να αποδειχτούν ενώπιον δικαστηρίου, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας για όσα συμβαίνουν στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Και οι πέτρες στην Κύπρο γνωρίζουν ότι το ποδόσφαιρο μας ελέγχεται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από το παρασκήνιο και ότι αποτελέσματα αγώνων καθορίζονται ανάλογα με τα συμφέροντα τρίτων. Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κομματικοποιήσει το άθλημα για να αντλούν ψήφους από τα λαοφιλή σωματεία και ότι ιστορικά σωματεία κατάντησαν πλυντήρια βρώμικου χρήματος που κατέληγε σε κομματικά ταμεία. 

Όσοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν τις καταγγελίες του Μάριου Παναγή, προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πως οι Κύπριοι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει  πολλά εκατομμύρια για το ποδόσφαιρο (είτε άμεσα με τη μορφή ετήσιων χορηγιών, είτε έμμεσα με τις χαριστικές απαλλαγές οφειλών σωματείων).

Αναμένουμε ότι η Γενική Εισαγγελία, που πολύ σωστά ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τις καταγγελίες του Μάριου Παναγή, θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα οδηγήσει τους εμπλεκόμενους στο παρασκήνιο μακριά από το ποδόσφαιρο και ενώπιον της Δικαιοσύνης.

You may also like