ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Στο τελικό κείμενο της έκθεσης του ΓΓ υπάρχει επιμελώς μία προσπάθεια να επιρριφθούν ευθύνες εξίσου και στις δύο πλευρές προστατεύοντας σε μεγάλο βαθμό την Τουρκία η οποία έχει και την κύρια ευθύνη για την ένταση που δημιουργείται στην περιοχή.

Θα πρέπει να τονιστεί πως άλλο είναι το θέμα της συνεργασίας με τους Τουρκοκύπριους και άλλο το θέμα της συζήτησης θεμάτων ή της οικοδόμησης ΜΟΕ τα οποία στην ουσία αναβαθμίζουν το ψευδοκράτος και προχωρούν σε έμμεση μορφή αναγνώρισης. Θυμίζουμε πως υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση των ΗΕ σύμφωνα με την οποία το κατοχικό καθεστώς είναι παράνομο και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αναγνωριστεί.

Είναι λάθος η Κυπριακή Κυβέρνηση, κατά τρόπο έμμεσο, στην προσπάθειά της για δημιουργία είτε κλίματος για επανέναρξη των συνομιλίων είτε για την διαμόρφωση εποικοδομητικού περιβάλλοντος συνεργασίας με τους Τουρκοκύπριους, να προχωρά σε ενέργειες ή μέτρα τα οποία ουσιαστικά να συμβάλλουν στην αναβάθμιση και αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2019

Προεδρικό στις 15 Ιουλίου 1974

Διακήρυξη Κ. Σ. ΕΔΕΚ για την επέτειο του προδοτικού πραξικοπήματος

Εμείς δεν ξεχνούμε την προδοσία

45 χρόνια μετά την εκδήλωση του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και την υπονόμευση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξακολουθούμε να βιώνουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα της εγκληματικής συνωμοσίας.

Η 15η και η 20η Ιουλίου 1974 δεν ήταν δύο στιγμιαία γεγονότα.  Ήταν οι δύο φάσεις του ίδιου εγκληματικού σχεδίου το οποίο είχε εκκολαφθεί από τους ΝΑΤΟικούς κύκλους και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών και με τη συνδρομή Κυπρίων συνοδοιπόρων, μελών της ΕΟΚΑ Β΄. Το ειδεχθές έγκλημά τους άφησε ανοχύρωτη, στρατιωτικά και πολιτικά, την Κύπρο απέναντι στην τουρκική εισβολή, δίνοντας έτσι στην Τουρκία ισχυρό πλεονέκτημα για να εκπληρώσει τους στόχους της.

Το πραξικόπημα ήταν το αποκορύφωμα μιας 10ετούς συνωμοσίας η οποία άρχισε μετά την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την υπονόμευση που επιχείρησε η τουρκοανταρσία του 1963. Αποσκοπούσε στην απομάκρυνση του Αρχ. Μακαρίου, στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβολή της διχοτομικής λύσης.

Η ΕΔΕΚ πιστή στους αγώνες της για προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας, με πρωτοστάτη τον Βάσο Λυσσαρίδη, αντιστάθηκε στα σχέδια όσων ήθελαν διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

45 χρόνια μετά συνεχίζει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται απέναντι σε όσους οραματίζονται επιστροφή φασιστικών καθεστώτων, σε όσους με ραγιαδισμό, ευσεβοποθισμό και ηττοπάθεια αποδέχονται συγκλίσεις που μόνο σε μία καταστροφική και ρατσιστική λύση μας οδηγούν. 45 χρόνια μετά συνεχίζει να αγωνίζεται για λύση δημοκρατική και βιώσιμη με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των δανειοληπτών και να τους προστατεύει από αυθαιρεσίες των τραπεζών

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από το πλαίσιο των εκποιήσεων, η ΕΔΕΚ όπως έπραξε και στο παρελθόν θα συνεχίσει και σήμερα να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των δανειοληπτών και να τους προστατεύει από τυχόν αυθαιρεσίες του τραπεζικού συστήματος.

Γραφείο Τύπου,

Λευκωσία, 13 Ιουλίου 2019

∆ευτέρα, 15 Ιουλίου, 7:30 µ.µ.

Πολυχώρος Πολιτισµού – “Παλιά Ηλεκτρική” 
Βλαδίµηρου Ηρακλέους 8, Πάφος

Οµιλητής:
∆ρ Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Τρισάγιο πεσόντων πραξικοπήματος και
εισβολής από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου
κκ.Γεώργιο

Παρουσιάζει:
Νατάσα Ιωάννου

Πληροφορίες:
22476000, 26932336, info@edek.org.cy

Τα όσα αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» για τους τουρκικούς σχεδιασμούς για πλήρη προσάρτηση των κατεχομένων, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τη διασφάλιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, όπως ισχυρίζεται, αλλά για να τους χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τους δικούς της στρατιωτικούς σχεδιασμούς.

Στόχος των τουρκικών ενεργειών είναι η ενίσχυση της παρουσίας της Τουρκίας στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την εμπλοκή της στην εκμετάλλευση και αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου και την ίδια στιγμή την ενίσχυση του περιφερειακού της ρόλου και την ανάδειξή της ως περιφερειακή δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση πέρα από τις καταγγελίες θα πρέπει να μελετήσει σοβαρά και τη λήψη διάφορών μέτρων από τη στιγμή που το κατοχικό καθεστώς θα συναινέσει στην υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 30 Ιουνίου 2019

 

Με την παρουσία μας στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου δηλώσαμε για ακόμα μια φορά πως επιβάλλεται να αξιοποιηθούν η Συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς του 1979 και τα ψηφίσματα 550 και 789 του ΟΗΕ που αναφέρουν ρητώς πως η Αμμόχωστος πρέπει να αποδοθεί κατά προτεραιότητα στους νόμιμους κατοίκους της.

Η διεκδίκηση της εφαρμογής των πιο πάνω και της κατά προτεραιότητα επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κάτοικους της είναι επιβεβλημένη καθώς η λανθασμένη τακτική της μη πρόταξης της επιστροφής της Αμμοχώστου στη βάση των πιο πάνω, αξιοποιήθηκε από το κατοχικό καθεστώς με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που εδώ και καιρό εκφράσαμε για το ενδεχόμενο το κατοχικό καθεστώς να προχωρήσει σε άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και σε σταδιακή αξιοποίησή της για τουριστικούς και άλλους λόγους.

Επαναλαμβάνουμε πως οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου κάνουν επιτακτική την ανάγκη η Κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη διεκδίκηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε περίπτωση που το κατοχικό καθεστώς προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδιασμών που έχει ανακοινώσει.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Ιουνίου 2019

Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

Ανεξάρτητα από το ότι το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ΓΓ για τα θέματα της Αμμοχώστου είναι  προς τη θετική κατεύθυνση, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι από τη δική μας πλευρά σειρά κυβερνήσεων δεν πρόταξαν το θέμα της Αμμοχώστου με σωστό τρόπο διεκδικώντας κατά προτεραιότητα την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κάτοικους της, όπως προβλεπόταν στη συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς το 1979 αλλά και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πολιτικής ήταν το θέμα της Αμμοχώστου να παρουσιάσει διολίσθηση και να διασυνδεθεί με τη λύση του κυπριακού. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην τουρκική πλευρά να ακολουθεί παρελκυστική πολιτική και να συνεχίζει την εφαρμογή των δικών της σχεδίων.

Τα τελευταία γεγονότα δίνουν την ευκαιρία έστω και αργοπορημένα το θέμα της Αμμοχώστου να επανέλθει στην σωστή του βάση. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, στην περίπτωση που οι παράνομοι σχεδιασμοί της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για την Αμμόχωστο συνεχιστούν, η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων πρακτικών μέτρων αποτροπής των παράνομων και καταδικαστέων τουρκικών ενεργειών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Ιουνίου 2019

Ορθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει απευθύνει επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ. Παρόλα αυτά εκτιμούμε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνο του αποτρεπτικό παράγοντα τερματισμού ή αναχαίτισης των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μελετήσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας καθώς η παράνομη, καταδικαστέα και προκλητική τουρκική συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Ιουνίου 2019

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου την Παρασκευή, 28 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και καλεί τα μέλη και φίλους του κόμματος να δώσουν μαζικά το παρών τους.

Θυμίζουμε πως η Συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς του 1979 και το ψήφισμα 550 και 789 του ΟΗΕ αναφέρουν ρητώς πως η Αμμόχωστος πρέπει να αποδοθεί κατά προτεραιότητα στους νόμιμους κατοίκους της.

Δυστυχώς τα πιο πάνω ψηφίσματα δεν έχουν αξιοποιηθεί και, με δική μας ευθύνη, έχει διασυνδεθεί η επιστροφή της Αμμοχώστου με τη λύση του κυπριακού, γεγονός  που διευκολύνει τους σχεδιασμούς του κατοχικού καθεστώτος.

Με αφορμή και τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, εκτιμούμε πως είναι η ώρα η Κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη διεκδίκηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε περίπτωση που το κατοχικό καθεστώς προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδιασμών που έχει ανακοινώσει.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2019

The recent European Parliament elections of the 26th of May 2019, has formed a new environment amongst the political groups and has created new dynamics that will be decisive for the future of the European Union. Everything was at stake. Taking in consideration that everything that has happened in the five years since the last European Parliament elections in 2014, the geopolitical crises and political upheavals that have rocked the Continent. Relations with Russia dramatically deteriorated following the March 2014 annexation of Crimea and the restraining measures that followed by EU, the migrant crisis that has tested Europe’s common borders and still is as an ongoing issue, the sparking of a nationalist upheaval. In 2016, British voters chose to leave the EU. The impact of Brexit on the European Union (EU) will result in social and economic changes to the Union, but also longer term political and institutional shifts. The extent of these effects remains speculative at the moment, until the precise terms of the United Kingdom’s post-Brexit relationship with the EU becomes clear. With the EU’s policies on freedom of movement and the economic benefits and drawbacks which the UK and the EU provide each other with, there will be a clear impact with consequences for both institutions.

 

Europe needs politics; it needs its defenders to enter the arena and fight for ideas that can’t be left to bureaucrats.

 

Cyprus has also went through a lot of new challenges throughout the election campaign and is facing now a new framework of an innovative political situation.

 

European parliamentary elections of 2019 have marked an important political event that goes beyond the electoral process and the percentage of the votes that the parties and alliances have managed to accumulate.

For the first time in 55 years, the legal Cypriot citizens, are able to create the right conditions, which can topple Turkey’s political strategy, and lead to a democratic and viable solution.

 

The inclusion of the Turkish Cypriots in a unified electoral registry, by itself as a political action and without any reference to the rate of participation, communicates powerful and important messages.

 

The first message affirms the will of the Turkish Cypriot people to acknowledge the Republic of Cyprus as a sovereign state, thus coming in direct contrast with the rhetoric of the Turkish government, which not only denies to acknowledge the Republic of Cyprus existence, but through various actions it actively seeks to destroy it. Turkey, does not have diplomatic relations with Cyprus, claims that certain areas in Cyprus’ offshore maritime zone fall into the jurisdiction of Turkey or that of Turkish Cypriots. Cyprus of course, states that defining its EEZ is its sovereign right according The international law and the law of the sea.

 

 

The second message reaffirms in the best possible way, that Greek Cypriots and Turkish Cypriots are a single people and that we actively seek a unified nation in which we are all treated as equals in a secure environment, and without our political or personal rights being discriminated or deviated.The full implementation of the European acquis without derogations to the entirety of the island, with guarantees to the rights of private ownership, freedom of movement, habitation, and occupation. All of the above are elements which will lead to the full prevention of discrimination against citizens. After all, Cypriot citizens are European citizens.

 

The third and perhaps most important message puts the false presumptions- which Turkey has deliberately fabricated and which unfortunately has been widely accepted -in regards to the necessity of certain prerequisites in the solution of the Cyprus dispute. (guarantees, foreign armies on island, settlers) The aforementioned fabrications are aiming to aid Turkey’s plan in annexing the occupied area, considered to be Turkish Cypriot portion of the island and establish a puppet state, exclusively under Turkish government control.

 

Saying this. I would like to put forward the question to consider.

 

Why -us Cypriots- on the case of finding a viable solution, not implement a unified electoral registry – as we already did for european elections and amongst others, Republic of Cyprus has now elected and is represented also by a Turkish Cypriot MP -for the Republic’s presidential elections, as well as the referendum which would precedes the solution of the dispute?

 

 

The unified referendum affirms in the best way possible the existence of a single nation and a single people, which we believe is the case here in Cyprus of 2019.

A unified electoral registry would also work on the positive direction, for the election of a President and a Vice President. If the presidential candidate of a certain party is a Greek-Cypriot then the vice-presidential candidate should be a Turkish-Cypriot and vice versa. This system would encourage cooperation, common ideological grounds, nullify the need for affirmative voting. It will also guarantee that there would be no dead ends, since the government would be unified under the common political programme that was elected by the people, thus making the danger for the so called, Republic’s “mechanisms for solving dead ends” obsolete