ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΔΕΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Δημάρχου Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανού και στέλνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η καλύτερη απότιση φόρου τιμής στους αγώνες του Αλέξη Γαλανού για την Αμμόχωστο είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση του αγώνα του για κατά προτεραιότητα επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2019

Όσον αφορά την παραχώρηση σύνταξης χηρείας στους άνδρες ήταν πρόταση την οποία κατέθεσε στη Βουλή προ ετών η ΕΔΕΚ και η οποία είχε γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Εργασίας με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στο αρχικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Βουλή προβλεπόταν η παραχώρηση της σύνταξης χωρίς περιορισμό σε όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως χρόνου θανάτου της συζύγου τους. Ο συγκεκριμένος νόμος αρχικά αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έγινε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ως αντισυνταγματικό. Γι’ αυτό και επανήλθε προς ψήφιση με τον περιοριστικό όρο δικαιούχοι να είναι όσοι απώλεσαν την σύζυγό τους μετά την 1/1/2018.

Ως εκ τούτου με βάση την απόφαση του δικαστηρίου το δίλημμα για τους βουλευτές ήταν συγκεκριμένο: ή ψηφίζουν το νομοσχέδιο και ικανοποιούν μέρος των δικαιούχων ή σε περίπτωση επανάληψης του προηγούμενου νόμου, να μην έχει το δικαίωμα κανένας να δικαιούχος να πάρει σύνταξη. Γι’ αυτό και η ΕΔΕΚ επέλεξε να ικανοποιήσει μέρος των δικαιούχων παρά το γεγονός ότι κρίνει ότι αυτό δεν αποτελούσε την καλύτερη λύση, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς την Κυβέρνηση, να αναθεωρήσει την απόφασή της και με συμπληρωματικό νομοσχέδιο να καλύψει το σύνολο των δικαιούχων.

Όσοι στο πλαίσιο του φθηνού λαϊκισμού και της ανέξοδης ρητορικής προσπαθούν να προβάλουν την θέση ότι έπρεπε να είχαν εγκριθεί όλοι οι δικαιούχοι, θα έπρεπε να είχαν το θάρρος να ενημερώσουν τους πολίτες, ότι η υιοθέτηση αυτής της πρότασης θα στερούσε την σύνταξη και πάλι από όλους τους δικαιούχους.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 7 Ιουλίου 2019

ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Με αφορμή τα όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» για τις αντιδράσεις των πρατηριούχων, σημειώνουμε πως ήδη από τον Απρίλιο του 2018 ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είχε καταθέσει τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον Υπουργό Εξωτερικών συγκεκριμένες προτάσεις για λήψη πρακτικών μέτρων κατά της μεταφοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, ανάμεσα στα οποία ήταν και η εξαίρεση των καυσίμων από τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής.

Όπως πολλές φορές δημόσια διατύπωσε η ΕΔΕΚ, η προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα:

  • συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό,
  • οδηγεί σε κλείσιμο ή σε υπολειτουργία πρατήρια που δραστηριοποιούνται κυρίως σε ακριτικές περιοχές,
  • δεν είναι ελεγχόμενη η ποιότητα των χρησιμοποιημένων καυσίμων και
  • αποστερεί από την Κυπριακή Δημοκρατία φόρους.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηρότερο έλεγχο της εφαρμογής του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής γεγονός που επιβάλλει όχι μόνο το θέμα των καυσίμων όσο και η μεταφορά και άλλων προϊόντων (π.χ. οικοδομικά υλικά).

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 1 Ιουλίου 2019

 

 

Με την παρουσία μας στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου δηλώσαμε για ακόμα μια φορά πως επιβάλλεται να αξιοποιηθούν η Συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς του 1979 και τα ψηφίσματα 550 και 789 του ΟΗΕ που αναφέρουν ρητώς πως η Αμμόχωστος πρέπει να αποδοθεί κατά προτεραιότητα στους νόμιμους κατοίκους της.

Η διεκδίκηση της εφαρμογής των πιο πάνω και της κατά προτεραιότητα επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κάτοικους της είναι επιβεβλημένη καθώς η λανθασμένη τακτική της μη πρόταξης της επιστροφής της Αμμοχώστου στη βάση των πιο πάνω, αξιοποιήθηκε από το κατοχικό καθεστώς με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που εδώ και καιρό εκφράσαμε για το ενδεχόμενο το κατοχικό καθεστώς να προχωρήσει σε άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και σε σταδιακή αξιοποίησή της για τουριστικούς και άλλους λόγους.

Επαναλαμβάνουμε πως οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου κάνουν επιτακτική την ανάγκη η Κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη διεκδίκηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε περίπτωση που το κατοχικό καθεστώς προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδιασμών που έχει ανακοινώσει.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Ιουνίου 2019

Το Σάββατο 22 Ιουνίου η ΕΔΕΚ στήριξε εμπράκτως τη διαμαρτυρία των κατοίκων του Πύργου Λεμεσού για να μην μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ο χώρος πρασίνου που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της παραλίας LimassolStar.

Μετά από παρέμβαση της ακτιβίστριας Θέας Νικολάου επιτεύχθηκε η  έναρξη διαλόγου μεταξύ του Προέδρου και των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύργου, για να συζητηθούν οι τρόποι διαχείρισης του πιο πάνω θέματος.

Λευκωσία, 27 Ιουνίου 2019

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος

Αναφορικά με τη συζήτηση στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής για την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει το ανιχνευτικό πρόγραμμα ακοής για τα νεογνά και αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος και ενέγραψε το θέμα προς συζήτηση, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Βουλής, δήλωσε:

«Είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Ανιχνευτικά προγράμματα τα οποία εδώ και χρόνια εφαρμόζονται με απόλυτη επιτυχία, με διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και το αποτέλεσμα τους. Και την ίδια στιγμή της δωρεάν προσφοράς αυτών των υπηρεσιών σε ολόκληρο τον πληθυσμό και το κράτος να επιβαρύνεται με ελάχιστα χρήματα, συγκεκριμένα με 320 χιλιάδες για το σύνολο των προγραμμάτων για ολόκληρο τον χρόνο, αντί να αξιοποιηθεί, αντί να ενισχυθεί και να στηριχθεί το κέντρο προληπτικής παιδιατρικής με διάφορους τρόπους, το Υπ. Υγείας προχωρά εις την διάσπαση, του ενός από τα τρία ανιχνευτικά προγράμματα για να πραγματοποιείται παράλληλα και από το Υπ. Υγείας.

Πέραν από το γεγονός ότι αυτή η διάσπαση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αυξάνει το κόστος για την εφαρμογή του συγκεκριμένου ανιχνευτικού προγράμματος, ενώ τίθεται και υπό αμφισβήτηση τελικά η αξιοπιστία τόσο των αποτελεσμάτων όσο και της δυνατότητας κάλυψης με αποτελεσματικό τρόπο του συνόλου του πληθυσμού, του συνόλου δηλαδή των νεογέννητων γι’ αυτό το ανιχνευτικό πρόγραμμα.

Ενώ θα μπορούσε το κράτος να προχωρήσει στην κάλυψη και των τριών προγραμμάτων και την ίδια στιγμή να αξιοποιήσει το κέντρο προληπτικής παιδιατρικής και να το εντάξει κάτω από την δική του ευθύνη και καθοδήγηση, καλύπτοντας μάλιστα και το σύνολο των εξόδων για τη λειτουργία του προγράμματος, προχωρά μόνο με το ένα από τα τρία προγράμματα.

Όμως το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Είναι γνωστό ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια πια είναι αυτονομημένα, είναι μέρος ενός ημικρατικού οργανισμού και όφειλε το κράτος σε αυτή την περίπτωση να προχωρήσει σε αίτημα δημοσίων προσφορών για να αποφασίσει, ενδεχομένως ποιοτικά και οικονομικά, ποιος φορέας είναι αυτός που θα έχει περισσότερη αξιοπιστία για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα.

Εκτιμώ ότι όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν δεν είναι τυχαία γεγονότα. Δεν μπορώ να τα θεωρήσω ότι είναι μέρος είτε άγνοιας είτε ενδεχομένως μιας προσπάθειας συγκέντρωσης σε κυβερνητικό επίπεδο αυτών των υπηρεσιών. Πολύ φοβούμαι ότι πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβονται σκοπιμότητες. Δεν είναι της ώρας ενδεχομένως να αποκαλυφτούν αυτές οι σκοπιμότητες, όμως πιστεύω ότι στην προοπτική του χρόνου  θα διαφανούν.  Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

Ευχαριστώ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο κ. Σιζόπουλος γνωρίζει τις συγκεκριμένες σκοπιμότητες, ο Προέδρος της ΕΔΕΚ απάντησε:

«Όχι. Τις συγκεκριμένες σκοπιμότητες δεν τις γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα λαμβάνονται τόσο επιφανειακά και τόσο επιπόλαια τέτοιες αποφάσεις. Άρα για να προχωρήσουμε με αυτό τον τρόπο και μάλιστα στο ένα από τα τρία από τα ανιχνευτικά προγράμματα σημαίνει ότι κάτι κρύβεται πίσω από την υπόθεση. Και όπως τονίστηκε και στην Επιτροπή θα αναμέναμε από πλευράς του Υπουργείου να κάνει και μια  αξιολόγηση για το πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει εξοικονομήσει το κυπριακό κράτος  μέσα από τις έγκαιρες διαγνώσεις των ανιχνευτικών προγραμμάτων του κέντρου προληπτικής παιδιατρικής τα τελευταία τριάντα χρόνια που λειτουργεί. Και να τα συγκρίνουμε με τα ψίχουλα τα οποία ουσιαστικά δίνει ως κρατική χορηγία κάθε χρόνο».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Ιουνίου 2019

Η ΕΔΕΚ στηρίζει την εκδήλωση για το Κουρδιστάν που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Θεόφιλος το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, στις 7.30 μ.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, με ομιλητή τον Κούρδο αγωνιστή της ελευθερίας, Τσερκέζ Κορκμάζ και καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν μαζικά το παρών τους.

Η ΕΔΕΚ πιστή στη διαχρονική στήριξη προς το Κουρδιστάν και τους αγωνιστές της ελευθερίας, στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της και καλώντας τις αρχές να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης που έχουν για την έκδοση ενός πολιτικού πρόσφυγα στην Γερμανία για τον οποίο οι ίδιες στο παρελθόν έκριναν ότι έπρεπε να τύχει προστασίας, γι’ αυτό και του χορήγησαν πολιτικό άσυλο.

Θυμίζουμε και πάλι πως ο Τσερκέζ Κορκμάζ είχε και στο παρελθόν εκδιωχθεί από το τουρκικό καθεστώς και είχε φυλακιστεί για 10 χρόνια σε μπουντρούμια στην Τουρκία.

Για την ΕΔΕΚ είναι αδιανόητο να θεωρείται «τρομοκράτης» ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για τα δίκαια του Κουρδικού λαού, που μάχεται υπέρ της δημοκρατίας και των βασικών ελευθεριών και κατά του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Ιουνίου 2019

The recent European Parliament elections of the 26th of May 2019, has formed a new environment amongst the political groups and has created new dynamics that will be decisive for the future of the European Union. Everything was at stake. Taking in consideration that everything that has happened in the five years since the last European Parliament elections in 2014, the geopolitical crises and political upheavals that have rocked the Continent. Relations with Russia dramatically deteriorated following the March 2014 annexation of Crimea and the restraining measures that followed by EU, the migrant crisis that has tested Europe’s common borders and still is as an ongoing issue, the sparking of a nationalist upheaval. In 2016, British voters chose to leave the EU. The impact of Brexit on the European Union (EU) will result in social and economic changes to the Union, but also longer term political and institutional shifts. The extent of these effects remains speculative at the moment, until the precise terms of the United Kingdom’s post-Brexit relationship with the EU becomes clear. With the EU’s policies on freedom of movement and the economic benefits and drawbacks which the UK and the EU provide each other with, there will be a clear impact with consequences for both institutions.

 

Europe needs politics; it needs its defenders to enter the arena and fight for ideas that can’t be left to bureaucrats.

 

Cyprus has also went through a lot of new challenges throughout the election campaign and is facing now a new framework of an innovative political situation.

 

European parliamentary elections of 2019 have marked an important political event that goes beyond the electoral process and the percentage of the votes that the parties and alliances have managed to accumulate.

For the first time in 55 years, the legal Cypriot citizens, are able to create the right conditions, which can topple Turkey’s political strategy, and lead to a democratic and viable solution.

 

The inclusion of the Turkish Cypriots in a unified electoral registry, by itself as a political action and without any reference to the rate of participation, communicates powerful and important messages.

 

The first message affirms the will of the Turkish Cypriot people to acknowledge the Republic of Cyprus as a sovereign state, thus coming in direct contrast with the rhetoric of the Turkish government, which not only denies to acknowledge the Republic of Cyprus existence, but through various actions it actively seeks to destroy it. Turkey, does not have diplomatic relations with Cyprus, claims that certain areas in Cyprus’ offshore maritime zone fall into the jurisdiction of Turkey or that of Turkish Cypriots. Cyprus of course, states that defining its EEZ is its sovereign right according The international law and the law of the sea.

 

 

The second message reaffirms in the best possible way, that Greek Cypriots and Turkish Cypriots are a single people and that we actively seek a unified nation in which we are all treated as equals in a secure environment, and without our political or personal rights being discriminated or deviated.The full implementation of the European acquis without derogations to the entirety of the island, with guarantees to the rights of private ownership, freedom of movement, habitation, and occupation. All of the above are elements which will lead to the full prevention of discrimination against citizens. After all, Cypriot citizens are European citizens.

 

The third and perhaps most important message puts the false presumptions- which Turkey has deliberately fabricated and which unfortunately has been widely accepted -in regards to the necessity of certain prerequisites in the solution of the Cyprus dispute. (guarantees, foreign armies on island, settlers) The aforementioned fabrications are aiming to aid Turkey’s plan in annexing the occupied area, considered to be Turkish Cypriot portion of the island and establish a puppet state, exclusively under Turkish government control.

 

Saying this. I would like to put forward the question to consider.

 

Why -us Cypriots- on the case of finding a viable solution, not implement a unified electoral registry – as we already did for european elections and amongst others, Republic of Cyprus has now elected and is represented also by a Turkish Cypriot MP -for the Republic’s presidential elections, as well as the referendum which would precedes the solution of the dispute?

 

 

The unified referendum affirms in the best way possible the existence of a single nation and a single people, which we believe is the case here in Cyprus of 2019.

A unified electoral registry would also work on the positive direction, for the election of a President and a Vice President. If the presidential candidate of a certain party is a Greek-Cypriot then the vice-presidential candidate should be a Turkish-Cypriot and vice versa. This system would encourage cooperation, common ideological grounds, nullify the need for affirmative voting. It will also guarantee that there would be no dead ends, since the government would be unified under the common political programme that was elected by the people, thus making the danger for the so called, Republic’s “mechanisms for solving dead ends” obsolete

Στη σημερινή δικοινοτική συνάντηση που διοργανώνει η Σλοβακική Πρεσβεία στο Λήδρα Πάλλας συζητήθηκε το θέμα: «Ενιαίος Εκλογικός κατάλογος. Ένα κράτος. Ένας λαός. Ένα εκλογικό σώμα».

Το Κ.Σ.ΕΔΕΚ φιλοξένησε τη σημερινή συζήτηση. Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, ανέπτυξε το θέμα και ακολούθησε συζήτηση. Όλοι οι εκπρόσωποι κομμάτων που παρευρέθηκαν εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση ότι ο αγώνας για λύση του Κυπριακού είναι κοινός και ο Κυπριακός λαός βρίσκεται στις επάλξεις για ένα καλύτερο και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας.

Για την ΕΔΕΚ ο ενιαίος εκλογικός κατάλογος μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου σε μία μελλοντική λύση του Κυπριακού. Όταν ο υποψήφιος Πρόεδρος ενός συνδυασμού θα είναι Ελληνοκύπριος ο Αντιπρόεδρος να είναι Τουρκοκύπριος και το αντίστροφο. Το σύστημα αυτό θα ενισχύει τη συνεργασία, δεν θα απαιτείται η θετική ψήφος στη λήψη των αποφάσεων, δεν θα οδηγεί σε αδιέξοδα και δεν θα χρειάζονται οι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία «μηχανισμοί επίλυσης αδιεξόδων»

Στη συνάντηση τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή προς τιμή του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2019

Επικροτούμε τη χρηματοδότηση έργου 500.000 ευρώ αναδόμησης και εξωραϊσμού της Λαϊκής Γειτονιάς του Δήμου Λευκωσίας η οποία αποτελεί τον πυρήνα της παράδοσης της πρωτεύουσας και του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας και πρέπει να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους ξένους όσο και για τους Κύπριους περιηγητές.

 

Θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο και ηθικό προτού προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης προσφορών  για το έργο εξωραϊσμού της Λαϊκής Γειτονιάς να ληφθούν υπόψη οι σοβαρές διαπιστώσεις των για 35 χρόνια ενοίκων επαγγελματιών.

 

Η υφιστάμενη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η Λαϊκή Γειτονιά λόγω της χρόνιας έλλειψης έργων υποδομής και πολιτικών στήριξης της περιοχής, έχει οδηγήσει αρκετούς επαγγελματίες καταστηματάρχες σε συρρίκνωση του κύκλου εργασίας τους. Η επιμονή των καταστηματαρχών της Λαικής Γειτονιάς να παραμείνουν στις επάλξεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να κρατήσουν ζωντανό το κυπριακό παραδοσιακό στοιχείο σε ζώνη αθέμιτου ανταγωνισμού με την προσκείμενη κατεχόμενη περιοχή θα πρέπει να ανταμειφθεί με μέτρα στήριξης, παροχής κινήτρων και επιεική προσέγγιση όσων ενοίκων έχουν υφιστάμενες οφειλές προς τον Δήμο Λευκωσίας. Καλούμε τον Δήμο Λευκωσίας να χειριστεί το υφιστάμενο θέμα εξώσεων των συγκεκριμένων καταστηματαρχών με πνεύμα εποικοδομητικό και να προχωρήσει άμεσα στην παγοποίηση οποιασδήποτε διαδικασίας.