ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με σεβασμό στα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, χρειάζεται να ληφθούν σοβαρά μέτρα περιορισμού και αναχαίτισης της παράνομης μετανάστευσης 

Τα επεισόδια στο «Πουρνάρα» αναδεικνύουν την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαμονής στο εν λόγω Κέντρο αλλά και την επιβεβλημένη λήψη αυστηρών μέτρων αποτροπής και εξάλειψης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης. 

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά πρέπει να είναι:  

  • Ενίσχυση των διαδικασιών γρήγορου και άμεσου επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών. 
  • Να απαγορεύεται σε όσους έρχονται ως φοιτητές στη συνέχεια να υποβάλλουν αιτήσεις ζητώντας πολιτικό άσυλο. 
  • Στήριξη των πολιτικών προσφύγων. Η  αποδοχή αιτήσεων για πολιτικό άσυλο να γίνεται μόνο από αιτητές που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. 
  • Ομοιόμορφη διασπορά στην ΕΕ και την Κύπρο όσων θα παραμείνουν νόμιμα ώστε να μην δημιουργούνται γκέτο σε διάφορες περιοχές. 

Όπως πολλές φορές σημειώσαμε, με σεβασμό στα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, χρειάζεται να ληφθούν σοβαρά μέτρα περιορισμού και αναχαίτισης της παράνομης μετανάστευσης καθώς η Κύπρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Χρειάζεται στήριξη και οχύρωση σε όλα τα επίπεδα. Η γεωγραφική της θέση και το εθνικό της πρόβλημα επιβάλλουν να είμαστε διπλά προσεκτικοί και αυστηροί απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο με στόχο να αλλοιώσουν την δημογραφική και κοινωνική της δομή. 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 12 Ιανουαρίου 2021 

You may also like