ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανάληψη πολιτικών ευθυνών και παραίτηση ή αντικατάσταση της επιδημιολογικής ομάδας. Δυστύχως αποτύχατε.

Δήλωση Γιώργου Γεωργίου, Υποψήφιου Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ, εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας για την πανδημία

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις μελών της επιδημιολογικής ομάδας για ενδεχόμενη εφαρμογή καθολικού εγκλεισμού, οφείλουμε να σημειώσουμε πως η αύξηση του αριθμού των θανάτων, των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσηλευτήρια, επιβεβαιώνουν ότι τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες ήταν αναποτελεσματικά.

Η ανεπάρκεια και η αντιφατικότητα των μέτρων:

·        Έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την επάρκεια του υγειονομικού συστήματος και ιδιαίτερα των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

·        Επιβάρυνε την ψυχολογία των πολιτών των οποίων σε πολλές περιπτώσεις η αντίδραση είναι δικαιολογημένη λόγω της αντιφατικότητας των μέτρων.

·        Προκάλεσε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε αυτοτελώς εργαζομένους και επιχειρήσεις

·        Έθεσε τα δημόσια οικονομικά σε σοβαρό κίνδυνο λόγω της αύξησης των αναγκών σε επιδόματα εξαιτίας της επιβεβλημένης οικονομικής στήριξης προς τους πληγέντες.

Δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε πως κυβέρνηση και επιδημιολογική ομάδα ανάλωσαν τους τελευταίους δύο μήνες σε μία ατέρμονη προσπάθεια δικαιολόγησης των αντιφατικών και αναποτελεσματικών μέτρων που έλαβαν ενώ δεν εξέτασαν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο καθολικού εγκλεισμού εντός Νοεμβρίου, γεγονός που θα επέφερε καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερες επιπτώσεις.

Αυτή τη στιγμή η αποτυχία των υιοθετηθέντων μέτρων και η κατάσταση στην οποίαν βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας λόγω της πανδημίας έχει μειώσει σοβαρά των ενδεχόμενο λήψης εναλλακτικών επιλογών.

Εάν η στάση και η συμπεριφορά όσων έχουν την ευθύνη εισήγησης και λήψης μέτρων δεν κρύβει σκοπιμότητες, τότε σίγουρα κρύβει ανεπάρκεια.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που θεωρούμε απαραίτητο να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες από όσους τις έχουν. Τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας οφείλουν να παραιτηθούν ή να αντικατασταθούν από την κυβέρνηση.

Δυστυχώς αποτύχατε.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 2 Δεκεμβρίου 2021

 

You may also like