ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποστήριξη και Ενίσχυση των Αρχών και Αξιών της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της Ευημερίας όλων των Ευρωπαίων

Σήμερα συνεδρίασε το Presidency του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – PES με κύρια θεματολογία την Υποστήριξη και Ενίσχυση των Αρχών και Αξιών της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της Ευημερίας όλων των Ευρωπαίων. Την ΕΔΕΚ εκπροσώπησε η Αν. Πρόεδρος του Κόμματος Μαρία Βασιλειάδου.

Τον Ιούλιο του 2020 οι Ευρωπαίοι Ηγέτες κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία για την διάθεση ποσού πέραν του ενός τρισεκατομμυρίου και τη δημιουργία ταμείου ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Σ’ αυτές τις αποφάσεις, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε το PES. Μέσα από την ενεργοποίηση μηχανισμού ελέγχου διάθεσης κονδυλίων, μόνο σε κράτη-μέλη που πληρούν τα δημοκρατικά θέσμια κράτους δικαίου, μέσα από προώθηση πολιτικών στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πλαισίων απάλειψης της έμφυλης βίας, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίζει τον αγώνα του για μια καλύτερη και δικαιότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συζήτηση επικράτησε ο προβληματισμός για τη διαχείριση του veto, που έθεσαν οι κυβερνήσεις Orban και Kazinski στο θέμα της συσχέτισης της ύπαρξης κράτους δικαίου και της διάθεσης χρημάτων στα κράτη-μέλη. Σημειώνουμε ότι οι κομματικοί σχηματισμοί που αποτελούν κυβέρνηση στην Ουγγαρία και την Πολωνία, είναι μέλη του Λαϊκού Κόμματος.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 3 Δεκεμβρίου 2020

You may also like