ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μη γκρεμίσουμε ότι με κόπο έχουμε χτίσει

Ως ΕΔΕΚ θεωρούμε πως τα μέτρα σταδιακής άρσης των περιορισμών του Covid-19 που αποφάσισε το Υπουργικό συμβούλιο και ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι προς την ορθή κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα θέλουμε να επισημάνουμε πως το μεγάλο στοίχημα είναι, αφενός να συνεχιστεί η συνετή συμπεριφορά των πολιτών ώστε να μη γκρεμίσουμε ότι με κόπο έχουμε χτίσει και αφετέρου να γίνει σωστή επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων κάτι το οποίο -όπως έχει διαπιστωθεί -δεν υπήρξε με απόλυτο τρόπο στο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει.

Για αυτό ο μηχανισμός επιτήρησης εφαρμογής των μέτρων επιβάλλεται να ενισχυθεί περαιτέρω. Έτσι πέραν της αστυνομίας την ευθύνη θα πρέπει να αναλάβουν και άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως:

-Οι Υγειονομικοί Επιθεωρητές

-Οι Επιθεωρητές της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου

-Οι Επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας , Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Και με την ενεργή εμπλοκή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως ΕΔΕΚ είχαμε υποδείξει από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της Πανδημίας ότι προτεραιότητα είναι η σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση του Ιατρικού τομέα , που όπως κατά επανάληψη τονίσαμε η αρνητική ή θετική εξέλιξη του θα έχει πολλαπλές επιδράσεις ή επιπτώσεις στους υπόλοιπους τομείς και κυρίως αυτού της Οικονομίας.

Για αυτό για χάριν της Οικονομικής Ανάπτυξης που πρέπει να γίνει -και όλοι μας το αναγνωρίζουμε -σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμιστούν οι προσπάθειες περιορισμού της Πανδημίας και προστασίας των πολιτών και κυρίως των ευπαθών ομάδων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 Απριλίου 2020, Λευκωσία

You may also like