ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το διαχρονικό μήνυμα του ΄40 είναι η αντίσταση, η μη παραίτηση, η συνέχιση του αγώνα για λευτεριά 

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την 28η Οκτωβρίου

Δεκαοχτώ χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και τα τραγικά αποτελέσματα που είχε, ο Ελληνισμός όρθωσε ανάστημα και έγραψε το ιστορικό έπος του ‘40.

Παρόλο που η ελληνική κοινωνία ήταν καταρρακωμένη και ο ελληνικός λαός βρισκόταν μεταξύ σφύρας και άκμονος, δεν επικαλέστηκε την ένδεια, ούτε την οικονομική και πολιτική κρίση που επικρατούσε. Έγραψε ιστορία με την αντίσταση και τον ηρωισμό του για τον οποίο είμαστε περήφανοι αφού και εμείς ως Έλληνες Κύπριοι συμμετείχαμε τόσο με το «Κυπριακό Σύνταγμα» όσο και στο Αλβανικό μέτωπο στον αγώνα που δόθηκε κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Το διαχρονικό μήνυμα του ΄40 είναι η αντίσταση, η μη παραίτηση, η συνέχιση του αγώνα για λευτεριά. Ως Έλληνες της Κύπρου οφείλουμε να σεβαστούμε το έπος του ‘40 και να απομονώσουμε όλες εκείνες τις φωνές που επικαλούνται την δήθεν κόπωση και παραίτηση του λαού λόγω του μακροχρόνιου αγώνα που διανύουμε. Η όποια παραίτηση αποτελεί ασέβεια προς το ιστορικό «ΟΧΙ».

Γι’ αυτό οφείλουμε να μην παραιτηθούμε, όπως οι αντίπαλοί μας θέλουν να πράξουμε. Οφείλουμε με εθνική αξιοπρέπεια και αντίσταση να συνεχίσουμε τον άοκνο αγώνα μέχρι την αληθινή λευτεριά.

Η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αγώνα απέναντι σε κάθε τι μη δημοκρατικό και φασιστικό-ναζιστικό, αποτελεί την πιο έμπρακτη απότιση φόρου τιμής σε όσους αγωνίστηκαν υπέρ της ελευθερίας και κατά του φασισμού-ναζισμού.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 28
 Οκτωβρίου 2020

You may also like