ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τηλεδιάσκεψη των σοσιαλιστών MED 7 μετά από πρωτοβουλία της ΕΔΕΚ

Μετά από πρόσκληση του Κ.Σ. ΕΔΕΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των ηγετών/εκπροσώπων των 7 μεσογειακών σοσιαλιστικών κομμάτων MED 7 (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρος).

Στην τηλεδιάσκεψη η ΕΔΕΚ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος ενώ τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η Αναπλ. Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μ. Βασιλειάδου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την αντιμετώπιση και διαχείριση τόσο των παράνομων μεταναστευτικών ροών όσο και των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος ΣΙζόπουλος, στη δική του τοποθέτηση ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του κόμματος γύρω από το μεταναστευτικό τονίζονταν την ανάγκη διαμόρφωσης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, διασποράς των μεταναστών σε όλη την ΕΕ με πνεύμα αλληλεγγύης,  τον άμεσο επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών και την ενίσχυση της ασφάλειας των ευρωπαϊκών συνόρων προς αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία και τους τρόπους αντιμετώπισής τους ο κ. Σιζόπουλος τόνισε την πλήρη ταύτισή του με τη βασική αρχή των σοσιαλιστών πως η όποια οικονομική βοήθεια πρέπει να έρθει μέσω απευθείας χρηματοδότησης και λιγότερο μέσω του δανεισμού. Εξήγησε πως ο δανεισμός κάνει επισφαλή την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων και ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας.

Οι σοσιαλιστές MED7 ανανέωσαν το ραντεβού τους και συμφώνησαν πως η πρωτοβουλία της ΕΔΕΚ αποτελεί την αφετηρία για την πιο συχνή και άμεση επαφή τους.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2020

You may also like