ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τηλεδιάσκεψη των Ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων(PES)

Η Αναπλ. Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) με στόχο την υιοθέτηση κοινής διακήρυξης.

Η διακήρυξη καθορίζει τους πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η οικονομική βοήθεια που θα παραχωρηθεί από την ΕΕ στις χώρες – μέλη και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε το πλαίσιο στήριξης να υλοποιηθεί άμεσα. Βασική αρχή των σοσιαλιστών είναι η παραχώρηση μεγαλύτερης επιχορήγησης και λιγότερου δανεισμού.

Η Ευρώπη του αύριο για τους σοσιαλιστές πρέπει να χτιστεί πάνω στην ηλεκτρονική και τεχνολογική αναβάθμιση και στην πράσινη ανάπτυξη και να προωθεί να στηρίζει τα ίσα δικαιώματα ανάμεσα σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου και εθνότητας.

Η υιοθέτηση κοινής πολιτικής και η παροχή βοήθειας στα κράτη μέλη της ΕΕ που απώτερο στόχο θα έχει την κοινωνική αλληλεγγύη, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να αποδειχθεί η συνοχή της ΕΕ αλλά και η προσήλωση σε δημοκρατικές και αντιρατσιστικές πολιτικές.

 

Γραφείο Τύπου

18 Ιουνίου 2020, Λευκωσία

You may also like