ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θλίψη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του ιατρού, του καθηγητή και πολιτικού, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός διετέλεσε Υπουργός Υγείας, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος και ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου. Διακρινόταν για το ήθος του, την αγάπη του προς την επιστήμη που υπηρετούσε αλλά κυρίως για τις ιδιαίτερα καινοτόμες, για τα ελλαδικά δεδομένα, ενέργειες που έκανε ως Υπουργός Υγείας και οι οποίες οδήγησαν στην αναβάθμιση και βελτίωση του ιατρικού τομέα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα ο Κρεμαστινός είναι ο άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου, αναβάθμισε τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα, εισήγαγε τις μονάδες αεροπλάνων ΕΚΑΒ για τη μεταφορά των αρρώστων από τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές, δημιούργησε τον οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα, εισήγαγε την τηλεϊατρική, μετέτρεψε το ψυχιατρείο Λέρου σε πρότυπο ιατρικό κέντρο κ.ά.

Η ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη του Κ. Σ. ΕΔΕΚ στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Αιωνία του η μνήμη.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 8 Μαΐου 2020

 

You may also like