ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στόχος η αναβάθμιση της προσφερόμενης εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρου και της ηγεσίας του κόμματος μαζί με τον Υπουργό Παιδείας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Προδρόμου δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να επισκεφτούμε τα γραφεία της ΕΔΕΚ και είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο με τον κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και τους συνεργάτες του. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν για να ενημερώσω για το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς και κυρίως για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα μας με την πανδημία, τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει για να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό τον Σεπτέμβριο να ανακτήσουμε μέρος του διδακτικού χρόνου που χάθηκε υπέρ των παιδιών, να στηρίξουν τα σχολεία μας, τα παιδιά, για να έχουμε του χρόνου, με την ευχή ότι θα διατηρηθούν οι πολύ καλές υγειονομικές επιδόσεις της χώρας μας, να έχουμε μια ομαλή σχολική χρονιά.

Με την ευκαιρία ενημέρωσα τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του για τις προσαρμογές που προωθούνται αυτές τις μέρες για τους κανονισμούς της αξιολόγησης των μαθητών, των εξετάσεων των τετράμηνων που θα προωθηθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Είχα την ευκαιρία επίσης να κάνω και μια γενικότερη ενημέρωση για μεγάλους σχεδιασμούς του Υπουργείου, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως θα επανέλθουμε, όσον αφορά το σχέδιο για την ψηφιακή τεχνολογία στην εκπαίδευση που αναπτύσσουμε αυτή την περίοδο και θα συστηματοποιήσουμε αξιοποιώντας την εμπειρία και την μεγάλη κατάκτηση που ήταν να χρησιμοποιήσει το δημόσιο σχολείο την τεχνολογία για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και την παιδαγωγική στήριξη στη διάρκεια της επιδημίας.

Όπως επίσης και για την προοπτική και πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει στο επόμενο διάστημα το Υφυπουργείο Πολιτισμού αλλά ταυτόχρονα και τον σχεδιασμό που υπάρχει για μια νομοθεσία για τους εργαζόμενους στον χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας.

Όπως επίσης και για την καινοτομία που θα πρέπει να φέρουμε στον χώρο, μέσα από την συζήτηση που θα κάνουμε για τα ωράρια λειτουργίας των σχολείων. Είναι μια περίοδος τώρα που προσφέρεται για να έχουμε διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις για να δούμε κάποιες βελτιωτικές αλλαγές όπως επίσης και τα μεγάλα κεφάλαια που μένουν της μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Πρόεδρο κ. Σιζόπουλο όσο και τους συνεργάτες του και γενικότερα την ΕΔΕΚ για τις πολύ χρήσιμες εισηγήσεις και απόψεις τόσο εδώ σήμερα στον διάλογο όσο και στην συνεργασία που γίνεται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών εργασιών, διότι η εκπαίδευση είναι ένας χώρος που ενώ έχουμε την κυβερνητική πολιτική και την κατεύθυνση από το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να το εμπλουτίζουμε, να το επικαιροποιημούμε και με εισηγήσεις και απόψεις των υπόλοιπών πολιτικών δυνάμεων γιατί η εκπαίδευση για την Κύπρο είναι σίγουρα θέμα εθνικό».

Ακολούθως, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Προδρόμου που είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εκπαίδευση και για τις λύσεις που αυτή τη  στιγμή το Υπουργείο προωθεί ενόψει των όσων η πανδημία επιφέρει  στον τομέα της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε  καταθέσει τις δικές  μας απόψεις και εισηγήσεις με βασικό στόχο, όπως τόνισε και προηγουμένως ο κ. Υπουργός, να εμπλουτίσουμε  τις θέσεις και τις απόψεις της κυβέρνησης, με βασικό στόχο  την όσο το δυνατό  περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου της εκπαίδευσης της  πατρίδας μας που είναι ένας σημαντικός τομέας που θα πρέπει να  διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Αλλά και την ίδια  στιγμή να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε την εκπαιδευτική  αξιοπιστία  μέσα από την επίλυση διαφόρων προβλημάτων  τα οποία έχουν προκύψει  με βασικό γνώμονα και στόχο το πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε  την προσφερόμενη εκπαίδευση στους μαθητές  για να μπορέσουν να την  αξιοποιήσουν για το δικό τους το μέλλον, για να την αξιοποιήσουν  για την επαγγελματική τους κατάρτιση και όχι μόνο.

Γι’ αυτό θα ήθελα για ακόμα μια φορά να δηλώσω στον κ. Υπουργό ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ  θα συνεχίσουμε να είμαστε θετικοί, εποικοδομητικοί και με τις προτάσεις μας όσο το δυνατό να εμπλουτίζουμε τις θέσεις και τις απόψεις της εκάστοτε κυβέρνησης για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας που αφορά την κυπριακή εκπαίδευση».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Ιουνίου 2020

You may also like