ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Κύπρο δεν υπάρχει «Βόρεια Κύπρος». Υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία και κατεχόμενες από τον Αττίλα περιοχές

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για τις δηλώσεις τις δηλώσεις του Γ.Γ.

Η επιμονή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε Πενταμερή και όχι σε Διεθνή Διάσκεψη, υποβαθμίζει την ουσία του κυπριακού προβλήματος από διεθνές πρόβλημα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης σε καθαρά δικοινοτικό. Επίσης, υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία σε επίπεδο κοινότητας ή αναβαθμίζει το κατοχικό καθεστώς σε επίπεδο κρατικής οντότητας.

Την ίδια στιγμή, οι αναφορές του σε «Βόρεια Κύπρο» είναι ιδιαίτερα απογοητευτικές και αντίθετες τόσο με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα όσο και με τον Καταστατικό Χάρτη των Η.Ε.

Στην Κύπρο δεν υπάρχει «Βόρεια Κύπρος». Είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και οι κατεχόμενες από τον Αττίλα περιοχές στις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία αδυνατεί, λόγω της κατοχής, να ασκήσει την εξουσία της.

Το δε πρόσχημα για επανέναρξη των συνομιλιών μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα προκαλεί ερωτηματικά. Υπενθυμίζουμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδικασίες διαλόγου επίλυσης του κυπριακού εν μέσω προεκλογικής διαδικασίας προεδρικών εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία. Γιατί τώρα αυτή η επιλεκτική αναμονή με τις δήθεν «εκλογές» στα κατεχόμενα;

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 17 Σεπτεμβρίου 2020

You may also like