ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 «Σώζουμε ζωές, σώζουμε δουλειές  – Η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη διαχείριση και την ανάκαμψη από τη κρίση του COVID -19»

Δήλωση της Αναπλ. Προέδρου Κ. Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίας Βασιλειάδου για τη συμμετοχή της στο PES  Presidency

Η συνάντηση υψηλού επιπέδου Presidency έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το μεσημέρι με κύριο θέμα προς συζήτηση το τελικό κείμενο «Σώζουμε ζωές, σώζουμε δουλειές  – Η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη διαχείριση και την ανάκαμψη από τη κρίση του COVID -19».

Τρεις μήνες πριν κανένας δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι ο κόσμος θα περνούσε μια πανδημία που θα άφηνε το αποτύπωμα της στα συστήματα υγείας και της οικονομίας.

Οι σοσιαλιστές  εμβολιάζουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με προοδευτικές θέσεις που στηρίζουν την επανεγκαθίδρυση του κοινωνικού, βιώσιμου και αντιπροσωπευτικού κράτους που σέβεται τους πολίτες του όπως και όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα της φυλής του φύλου η της θρησκείας.

Συζητήθηκαν πέντε κεφάλαια:

Εργασία και κοινωνική πολιτική, οικονομία, μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και περιβαλλοντική συνείδηση , αντί -ευρωπαϊκά κινήματα, η διεθνής εικόνα της ΕΕ.

Το ΕΣΚ (PES) έχει σημαντικό ρόλο στην αναδόμηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Αυτή η κρίση μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι το κοινωνικό κράτος, οι υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες, ο δημόσιος τομέας Υγείας και τα προστατευτικά δίκτυα για τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 25 Ιουνίου 2020

You may also like